Nathan Stirk/Getty Images
NA PUTU OPORAVKA

BILIĆEV IGRAČ PRVI NOGOMETAŠ NA OTOKU KOJI JE PROGOVORIO O UŽASIMA SIMPTOMA KOJI NALIKUJU KORONAVIRUSU 'Nemojte to shvaćati olako...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2020. 09:25

Charlie Austin, nogometaš WBA-a kojeg trenira Slaven Bilić, otkrio je kako pati od simptoma nalik onima koje uzrokuje koronavirus.

Ovaj 30-godišnji veznjak nalazi se danas u kućnoj samoizolaciji i nije imao kontakta s obitelji od subote navečer kada je prvi put osjetio simptome.

"Osjećao sam se kao da me netko zalio s kantom vode", rekao je Austin, koji je u prvi mah rekao da ako se netko od njegove obitelji već mora zaraziti, da je najbolje da to bude on.

"Nemojte to shvaćati olako, čak ni osobe u dvadesetima ili tridesetima. Stvar je ozbiljna. Znam da je ovo situacija koja utječe na svačije živote, ekstremna je situacija i svi bi ju tako trebali shvatiti", rekao je Austin.

Austin je simptome osjetio nekoliko dana nakon posjeta na Festivalu u Cheltenhamu koji je sveukupno pohodilo 250.000 ljudi, ali nije se testirao na koronavirus.

Simptome je uredno prijavio klubu koji mu je odredio samoizolaciju koje se držao. U jednom trenutku Austin je imao temperaturu 39.7 Celzijusevih stupnjeva, ali sada se osjeća puno bolje i na putu je potpunog oporavka.

Linker
22. svibanj 2024 11:39