Ronald Goršić/Cropix
PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

'BILO BI LIJEPO PROTIV CITYJA IGRATI ZA DUŠU...' Dinamov junak priželjkuje scenarij iz snova!; UGLEDNI HRVATSKI TRENER 'Ta taktika je otkriće...'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 24. listopad 2019. 13:57

Nakon sjajne Dinamove predstave i remija u Harkivu, u podcastu Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' gostovali su Mislav Oršić, igrač utakmice u Ukrajini i Goran Tomić, trener još jednog zagrebačkog prvoligaša, Lokomotive. Dok je jedan od ključnih pulena Nenada Bjelice naglasio važnost osvojenog boda na istoku kontinenta, Tomić je podvukao: - Još jedna pobjeda kući i Dinamo će dočekati proljeće u Ligi prvaka!

I trener momčadi s Kajzerice se složio s ocjenom velikog broja nogometnih stručnjaka koji su redom pohvalili taktičku pripremu utakmice od strane stručnog stožera Modrih.

- Dakako, trener Bjelica i za ovu utakmicu zaslužuje sve pohvale. Igra s trojicom u obrani je otkriće, ali i postavka u kojoj je Dinamo uz dvije polušpice, Olma i Oršića, imao još dva klasična vezna igrača. S četvoricom tako raspoređenih Dinamovih igrača u sredini terena Šahtjor jednostavno nije imao prostora za djelovanje u tom segmentu terena - veli Tomić.

Vrlo zanimljiv osvrt na taktičke zamisli svoga trenera dao je upravo Oršić: - U Ligi prvaka igramo na drugačiji način u odnosu na HNL, pa kad nas gledaju iz tabora naših europskih suparnika, ne znaju što očekivati od nas u našoj sljedećoj izvedbi.

Zagreb, 231019. 
Podcast sportskih novosti.
Na fotografij: Goran Tomic, Sinisa Susec, Mislav Orsic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić/Cropix
Mislav Oršić

Oba gosta u novom izdanju podcasta 'Dinamo u Ligi prvaka' imaju iskustva s Dalekog istoka. I Tomić i Oršić bili su, što u Kini, što u Južnoj Koreji. Tomić je, kako kaže, još u Kini čuo za Oršića koji je tada igrao u Koreji. Je li očekivao da bi se u liku i djelu 26-godišnjeg dečka iz Kustošije mogao razviti novi reprezentativac i jedan od stožernih igrača europskog Dinama?

- Iskreno, nisam to očekivao. Oršić je bio izvan radara, kako HNL-trenerima, tako i izbornicima u reprezentaciji. Ali, isto tako, nisam očekivao niti to da će Dinamo na sredini grupne faze Lige prvaka imati dobre izglede za prolazak u nokaut-fazu. Mislio sam da će otkinuti kakav bod, ali sad vidim da su ti strahovi proizlazili iz prošlosti - rekao je trener Lokomotive.

Istina, Dinamo je nekad također imao jake momčadi, ali Modri su tek prošle sezone nakon 49 godina uspjeli dočekati europsko proljeće. Sada se mogu dogoditi dva u nizu.

- Pobjeda protiv Šahtjora kući otvara ta vrata, to je točno. Dinamo sada ima sve u svojim rukama. Ali, ne smijemo se zalijetati, ni slučajno ne treba podcijeniti te njihove Brazilce. Ipak, mislim da će Modri na krilima te njihove energije, zajedništva, snage i uz opet kvalitetnu pripremu utakmice dokazati da su spremni za taj novi veliki korak - poručuje Tomić.

Zagreb, 231019. 
Podcast sportskih novosti.
Na fotografij: Goran Tomic, Sinisa Susec, Mislav Orsic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić/Cropix
Goran Tomić

Rezultat druge utakmice u skupini između Manchester Cityja i Atalante također je odgovarao Modrima: - Moram priznati da me Atalanta neugodno iznenadila u Ligi prvaka. Kako su igrali u Serie A, kako još uvijek tamo igraju, mislio sam da će biti bolji. Ipak, ne mislim da će igrati opušteno na San Siru protiv Dinama i ako izgube ponovno od Cityja. Modri će i tu utakmicu morati ozbiljno shvatiti, jer svaka u Ligi prvaka nosi prestiž i određene financijske nagrade - dodaje Tomić.

Za kraj, Mislav Oršić: - Bilo bi dobro sve riješiti prije zadnjeg kola, pa onda doma protiv Cityja odigrati - za dušu. Za naše navijače koji će nam, ne sumnjam u to, pomoći da dođemo do novih velikih rezultata u Europi, završava Dinamov ofenzivac.

Linker
14. travanj 2024 02:28