Srdjan Stevanovic/Getty Images
IMPRESIJE NAKON ŽDRIJEBA

BILO IM JE VAŽNO IZBJEĆI AJAX I FENER! ŠTO ALBANCI KAŽU NA ŽDRIJEB S DINAMOM? 'To više nije ona momčad protiv koje smo igrali prije dvije godine'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. kolovoz 2017. 01:01

U redovima albanskog Skënderbeua vjeruju u pothvat protiv zagrebačkog Dinama u doigravanju za plasman u skupinu Europske lige. S istim suparnikom sastali su se pred dvije godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tada je zagrebački klub s dvije pobjede prošao dalje, no i Albanci su bili zadovoljni, jer su postali prvi predstavnik svoje zemlje u grupnoj fazi europskih klupskih natjecanja.

- Bilo koji suparnik kojeg smo mogli dobiti u ždrijebu za nas bi bio jak, njihovi koeficijenti bili su vrlo visoki. Dinamo Zagreb za mene je klub koji ima povijest i kvalitetne igrače. Također vrlo dobro rade s mladim igračima i prodaju ih po cijeloj Europi, također i u velike klubove. Dinamo je klub koji promovira mnogo talenata - rekao je Ilir Daja, 50-godišnji trener momčadi Skënderbeua.

Dodao je kako zasad nije pogledao niti jednu utakmicu hrvatskog doprvaka, no odmah nakon ždrijeba počeo je s prikupljanjem materijala kako bi dobio kompletnu sliku o Modrima.

- Naravno da je Dinamo favorit, jer ima znatno veći koeficijent. Mi ćemo pružiti naš maksimum, vjerujemo da ih ipak možemo proći. Dakako, moramo stajati s obje noge na zemlji, biti svjesni odnosa snaga, ali također želimo i pokazati da nismo slučajno došli do ove faze natjecanja. Nakon što bolje upoznam suparnika, moći ću reći nešto više o našim izgledima. Oni imaju vrlo dobre igrače, ali to više nije ona momčad protiv koje smo igrali pred dvije godine, i naše šanse za prolaz svakako postoje - uvjeren je trener Daja.

Vjera u prolaz

Na ždrijeb play-offa Europske lige osvrnuo se i predsjednik Skënderbeua Ardian Takaj, koji je kazao kako je želio izbjeći Ajax i Fenerbahče.

- Ako ne vjerujemo da ćemo proći dalje, onda ni ne moramo izaći na teren. Ukoliko se uspijemo plasirati u skupinu, naše će zadovoljstvo biti ogromno, ali znamo da će to biti jako teško. Razmišljam isto kao i naš predsjednik, i vjerujem da to možemo ostvariti - dodao je trener albanskoga kluba.

Skënderbeu je prošle sezone zauzeo treće mjesto u albanskoj ligi, prošle godine nije mu bio dozvoljen nastup u Europi zbog sumnji u namještanje. Ove sezone krenuo je od 1. pretkola Europske lige te je eliminirao Sant Juliju iz Andore (1:0, 5:0), Kairat iz Kazahstana (2:0, 1:1), a s češkom Mladom Boleslav odigrao je 1:2 u gostima i 2:1 kod kuće te prošao dalje nakon jedanaesteraca. Albansko prvenstvo počinje tek u rujnu.

- Imamo dva tjedna da se kvalitetno pripremimo za Dinamo, nadam se da ćemo vratiti energiju nakon zahtjevnih utakmica koje smo do sad odigrali. Sad trebamo nastaviti, play-off je vrlo zahtjevna stepenica, ali ovo što smo dosad napravili daje nam adrenalin da idemo dalje - zaključio je Ilir Daja.

Linker
07. svibanj 2024 12:14