Pozdrav Zdravka Mamića i Josipa Tadića uoči transfera u francuski Grenoble

 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
PONOVNO U HRVATSKOJ

Bio je u Bundesligi, osvajao titule s Dinamom, rasplakao Mamića, a sad je stigao u HR drugoligaša

Jerko Leko dobio je iskusno pojačanje, iz Litve mu dolazi igrač kojeg su uspoređivali sa Šukerom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 02. siječanj 2023. 15:11

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas aktualni trener Jaruna, Jerko Leko dobio je iskusno pojačanje u napadu. Hrvatski drugoligaš koji se trenutno nalazi na 9. mjestu SuperSport Prve nogometne lige, doveo je 35-godišnjeg Josipa Tadića kojemu je po početku 2023. godine istekao ugovor s prvakom Litve, Žalgirisom.

Tadić je inače vrlo poznato ime u hrvatskom nogometu. Karijeru je započeo u Osijeku, a onda je nakon sezone u Bayer Leverkusenu došao u redove zagrebačkog Dinama gdje se zadržao od 2006. do 2009. godine. S Modrima je tri puta osvajao naslov državnog prvaka, igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i tadašnji Kup UEFA (Danas Europska liga), a sve to nije prošlo nezapaženo. Za mladu selekciju Hrvatske reprezentacije igrača do 21. godine nastupio je 22 puta i pri tome upisao pet pogodaka. Međutim, za seniorsku momčad nikada nije dobio poziv. Zdravko Mamić svojevremeno je dao vrlo emotivnu izjavu za hrvatske medije kad je Tadić odlazio iz Dinama.

- Rasplakao sam se kad smo se opraštali jer mi kroz glavu prolaze uspomene kad smo Josipa dovodili u Maksimir kao jednog od najtalentiranijih nogometaša. Riječ je o jednom od najprofesionalnijih igrača koje sam imao prilike upoznati u životu. Sjećam ga se kao čovjeka koji je s Marijem (Mandžukić) rasturio Ajax u Amsterdamu i nekoliko dana kasnije pobijedio Hajduka u Splitu.

image

Josip Tadić u dresu Dinama

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nakon Dinama lutao je po Europi: Grenoble, Arminia Bielefeld, Omonia, Lech Gdansk, Sturm Graz, Balıkesirspor pa zatim litvanska Suduva prije nego li je potpisao za Žalgiris. Po sezonu je proveo i na Australiji (Melbourne Heart) odnosno Hong-Kongu (Kitchee), a u HNL se vraćao u dva navrata kad je 2013. došao u Rijeku, koja ga je kasnije posudila u Zadar, a zatim 2017. u Slaven Belupo. Igrač kojemu su na početku karijere tepali ‘‘Novi Šuker‘‘, svakako će obogatiti redove Jaruna i donijeti itekako zavidno iskustvo u ovu mladu momčad.

Linker
18. travanj 2024 22:04