AFP
CARLING CUP

Birmingham izbacio Villu

Nikola Žigić je pogotkom u 84. minuti donio pobjedu Birminghamu i veliko slavlje domaćim navijačima, koji su se nakon utakmice u velikom broju probili na igralište
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 02. prosinac 2010. 01:01

Nogometaši Birminghama pobijedili su na svom St. Andrewsu gradskog rivala Aston Villu s 2-1 četvrtfinalu engleskog Carling Cupa...

Domaćini su poveli golom Sebastiana Larssona u 12. minuti iz penala, ali je za Villu izjednačio Gabriel Agbonlabor u 30. minuti. Činilo se da utakmica ide prema produžecima, a onda je Nikola Žigić pogotkom u 84. minuti donio pobjedu Birminghamu i veliko slavlje domaćim navijačima, koji su se nakon utakmice u velikom broju probili na igralište.

Ispwich Town, momčad iz drugog razreda engleskog nogometa (Championship), koju vodi slavni Irac Roy Keane , slavila je kao domaćin protiv West Bromwich Albiona s 1-0, zahvaljujući pogotku Granta Leadbittera u 69. minuti iz penala. Ispwich je do ovog uspjeha stigao nakon četiri uzastopna poraza u Championshipu.

Ispwich će u polufinalu igrati protiv sada evidentno prvog favorita za osvajanje trofeja, londonskog Arsenala. Prvi dvoboj je na rasporedu Portman Roadu 10. siječnja, a uzvrat dva tjedna kasnije na Emiratesu.

Birmingham će, pak, gostovati kod West Hama na Upton Parku u prvoj utakmici, a imati prednost domaćeg terena u uzvratnoj.

Carling Cup, četvrtfinale:

Birmingham – Aston Villa 2-1 (Larsson 12 – 11 m, Žigić 84 / Agbonlahor 30)

Ipswich – WBA 1-0 (Leadbitter 69 – 11 m)

Linker
25. rujan 2024 13:11