THOMAS COEX Afp
Legende o Bellinghamu

‘Bit će ponajbolji Englez u povijesti, imam pravi klub za njega‘; ‘Pa on sad igra u momčadi koja hara Ligom prvaka‘

Engleski veznjak je golom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Realu protiv Union Berlina
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 09:19

Teško je zamisliti bolji početak nastupa za jedan klub od onoga što Jude Bellingham pruža u Realu. Engleski veznjak je na Santiago Bernabeu ovog ljeta došao iz dortmundske Borussije za ogromnih 103 milijuna eura i odmah pokazao kako biti veliko pojačanje. U prvih pet nastupa u La Ligi postigao je pet golova i upisao jednu asistenciju, a sinoć je golom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Realu u utakmici Lige prvaka protiv Union Berlina.

- Neću lagati pa ću reći kako bih uvijek radije postigao gol u sudačkoj nadoknadi nego u 15. minuti bez obzira na to što ovi kasni golovi ne budu dobri za srca navijača. Uvijek je dobro zabiti kasni gol jer on obično odluči utakmicu - rekao je Bellingham nakon sinoćnje predstave.

image
THOMAS COEX Afp

Mladi Englez je vrlo brzo postao najvažniji igrač Reala, a bez obzira na to što su svi bili svjesni njegovih kvaliteta, ovakav početak je ipak nevjerojatan.

- Toliko sam zahvalan što sam u ovom klubu da se naježim samo kad pričam o tome. Nevjerojatno je koliko su navijači privrženi klubu, na tisuće njih dolaze samo da bi nas pozdravili dok autobusom idemo na stadion, a na tribinama su već na zagrijavanju.

Bellingham je tijekom utakmice protiv Union Berlina bio u nekoliko dobrih prilika, a na kraju je postigao gol iz jedne gužve u kaznenom prostoru koja je uslijedila nakon kornera.

- Treba biti tamo i zabiti gol, baš kao što je to on napravio i protiv Getafea. On je u najpametniji igrač u šesnaestercu u takvim situacijama kada dođe iz drugog plana i ima kvalitetu da zabije - nahvalio je svojeg igrača Carlo Ancelotti.

Bellinghamove kvalitete hvalili su i ugledni engleski televizijski komentatori, nekadašnji nogometaši koji bi voljeli da on dio karijere provede u ‘njihovim‘ klubovima.

- Hoće li on ostati u Madridu cijelu karijeru? Sigurno je teško napustiti Real, ali s obzirom na to kako će on postati jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena mislim da će se željeti okušati u Premier League. A gdje bi mu bilo bolje nego u Liverpoolu? Igrao bi za momčad koja je šest puta osvojila Ligu prvaka - rekao je Jamie Carragher dok mu je Thierry Henry kratko odgovorio:

- Sada igra za momčad koja ju je osvojila 14 puta.

Linker
08. svibanj 2024 09:07