CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

BIVŠA ZVIJEZDA DINAMA SE EMOTIVNOM PORUKOM JAVILA NAVIJAČIMA I TRAŽILA OD NAS DA JE PRENESEMO 'To mi znači više od milijuna dolara...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 19:18

El Arabi Hilal Soudani nakon pet godina napustio je Dinamo i otišao na Otok, u Notthingham Forest. Bili smo u kontaktu cijelo vrijeme nakon što je potpisao za Šumare, ali odlični Alžirac, koji je bio najbolji igrač Dinama i itekako važan u svakom pogledu, nije mogao davati intervjue, tako je to u Engleskoj, treba proći neko vrijeme dok klupska služba ne odobri.

Htjeli smo s nogometnim majstorom porazgovarati u najavi Dinamove utakmice s Young Boysima, ali tada još nije imao dopuštenje, no jučer se javio i veselim glasom kazao:

- Može, sve je sređeno!

Tako da smo ovaj razgovor obavili na dan utakmice Modrih i Young Boysa, kad nismo znali kako će završiti Dinamov juriš na Ligu prvaka. Bio je to i prvi ekskluzivni intervju sa Soudanijem nakon što je potpisao za Nottingham Forest.

Soudani je u plavom dresu bio najdominantniji i najkonstantniji napadač HNL-a u razdoblju kad su Modri osvojili četiri od pet mogućih naslova. Lako je to potvrditi pogledom na statistiku, broj postignutih pogodaka i asistencija sve govori, ali i odokativno je bio najbolji, treba se samo prisjetiti njegovih igara, broja kreiranih šansi, stalne sposobnosti da ni iz čega stvori nešto.

Na isti mu je način krenulo u Nottingham Forestu. Budući da je novi u svlačionici, trener Aitor Karanka postepeno ga je ubacivao u igru, startao je u Championshipu protiv West Bromwich Albiona dobivši pet minuta, nakon toga je igrao 34 minute protiv Readinga i 36 minuta protiv Wigana, a na obje je utakmice - zabio! Klasični Soudani - kad je na travnjaku, zabija i rješava. Tako je već protiv Birminghama zaigrao od prve minute, ali je, nažalost, izašao u 56...

- Osjetio sam bol u koljenu. Nije ništa opasno, ali morao sam izaći. Hvala Bogu, sad je sve dobro, makar još malo boli. Inače sam i generalno dobro, sve je na početku moje karijere u Nottingham Forestu odlično. Od prve sam se jako dobro uklopio, sve je išlo kako treba dok, eto, u toj posljednjoj utakmici, protiv Birminghama, nisam osjetio to koljeno - kaže nam Soudani.

Sjajno prihvaćen

Govori onako veselo, kako on već zna, da je izvrsno primljen u svom novom klubu.

- Zaista su me svi sjajno prihvatili, mogu govoriti samo u superlativima. Jasno, novi sam, nije isto kao u Dinamu, gdje sam proveo pet godina, no sve je zaista OK. Prvo sam kratko bio u hotelu, sad sam našao stan, sve je odlično.

Pitamo ga kakva je momčad Nottingham Forest, može li je usporediti s Dinamom.

- Teško je to sad usporediti, tek sam došao, ne mogu donositi zaključke. Mogu samo kazati da u Dinamu ima mnogo više mladih igrača. Ovdje u Nottinghamu zaista imam jako dobrih suigrača, dobra je momčad. Ambicija kluba je plasman u Premiership. Svi žele tu promociju, klub je zaista ambiciozan i to mi se sviđa. Dosad u Championshipu nismo izgubili, ali u pet smo kola četiri puta odigrali neodlučeno. Radimo dobro, u utakmicama ima oscilacija, no ponavljam, hvala Bogu, još smo bez poraza.

Odmah se, naravno, prisjetio plavog kluba...

- Ha, čujem se s momcima često. Prije svih s Doumbijom, Zagorcem, Livakovićem... Stalno sam u kontaktu, kako ne bih bio? Pa s Dinamom sam proveo najljepše trenutke, uživao sam svake sekunde u Maksimiru. Pratim sve što se događa, gledam prvenstvene i europske utakmice. Naravno da sam gledao prvu utakmicu s Young Boysima, vidio sam i ovu zadnju, s Lokomotivom. Naravno da ću svoj bivši klub pratiti i dalje, to je logično, zar ne?

Nije spomenuo da je upravo njegov pogodak odveo Modre u Ligu prvaka, Mr Derby nikad sebe nije gurao u prvi plan. Ipak, posebno je nešto želio naglasiti.

Najbolji dokaz

- Bio sam oduševljen kad sam vidio da je stadion bio rasprodan za utakmicu s Young Boysima! Neka tako bude stalno, to je najbolji dokaz da navijači vole Dinamo. Znam što navijači znače momcima s kojima sam do jučer igrao, a veliko je to veselje i za mene. Hrvatski je nogomet sada u velikom zanosu nakon što je reprezentacija postala doprvak svijeta, treba sada to iskoristiti, a Dinamo je taj koji treba biti nositelj te sjajne atmosfere.

Želio je svakako da napišemo ovo:

Nedostaje mi Zagreb

- Ovim putem pozdravljam sve navijače Dinama! Ne mogu vam opisati koliko poruka od njih dobivam preko društvenih mreža! Svakodnevno! Te me poruke čine tako sretnim čovjekom da vam to, jednostavno, ne mogu opisati riječima. Od prvog dana otkako sam u Engleskoj navijači Dinama su uz mene, stalno mi pružaju podršku, šalje lijepe želje, čestitaju. Kad sam zabio prvi pogodak za svoj novi klub, dobio sam neviđeno velik broj čestitaka, skroz sam se raznježio... O, kako je to dobro, kako uživam...

Kazao je alžirski napadač još nešto...

- To s Dinamovim navijačima nešto je što se ne može kupiti! Više mi vrijede sve te poruke podrške i čestitke od milijuna dolara! Takve vas stvari ispunjavaju, znače da ste mnogo dobroga napravili u životu, u nogometnoj karijeri. Nema veće stvari od toga da vas navijači, kad odete u drugi klub, ne zaborave. Valjda je to zbog toga što pet godina u Dinamu nikad nisam radio bilo kakve probleme, uvijek sam bio uz klub, želim da takva moja slika zauvijek ostane u sjećanju svim navijačima.

Brat mu živi u Zagrebu, kaže nam Soudani da će i on prvom prilikom, kad bude imao slobodno, potegnuti do hrvatske metropole.

- Ovdje mi je super, ali moram vam iskreno kazati da mi Zagreb jako nedostaje. S vremenom sam postao Zagrepčanin... Ali vidimo se kad dođem, zovem na kavu - završio je Soudani.

Dinamu je mjesto u Ligi prvaka

Govori nam Soudani da prateći Dinamo vidi da se igra jako, jako dobro.

- Dečki su baš dobri, nisu izgubili, kao ni mi. Zasluženo su na vrhu HNL-a, a zasluženo su stigli i do borbe za Ligu prvaka. U nekim su utakmicama bili čak izvrsni.

Ponavljamo, ovaj smo razgovor vodili na dan jučerašnje utakmice, tako da nismo znali rasplet. Ali Soudani je kazao:

- Plasirali se u Ligu prvaka ili ne, Dinamo je ove sezone zaista sjajan. Po meni su zaslužili igrati Ligu prvaka, Dinamu je mjesto u tom natjecanju. Baš po svemu. Da, Europska je liga sasvim dobra, no mom je bivšem klubu mjesto u najjačem europskom natjecanju. Sjećam se još dobro one utakmice u Salzburgu kad smo se plasirali, kakvo li je to samo veselje bilo...

Linker
30. travanj 2024 12:32