Sergio Contreras - Koke u dresu Marseillea

 GERARD JULIEN/AFP/PROFIMEDIA Gerard Julien/afp/profimedia
UHODANA ORGANIZACIJA

Bivšem nogometašu prijeti 16 godina zatvora. Isporučivao kamione krcate drogom diljem Europe?

Koke se našao pod teškim optužbama tužiteljstva u Málagi, a uz njega je optuženo još 17 osoba
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 13:45

Od vrhunskog nogometa do narkokartela. Tako bi, prema svemu sudeći, mogao glasiti radni naslov priče o Kokeu, ali ne onom iz Atletico Madrida, nego o nekadašnjem centarforu Marseillea i Málage, koji nosi identičan nadimak.

Koke, punim imenom i prezimenom Sergio Contreras Pardo, imao je bogatu nogometnu karijeru, tijekom koje je, osim Marseillea i Málage, igrao i za brojne druge poznate klubove. Nakon epizode u solunskom Arisu, početkom kolovoza 2016. objesio je kopačke o klin, a nekoliko godina kasnije - krenuli su ozbiljni problemi sa zakonom.

Uhićen je, naime, 2019. godine u sklopu operacije "Linked" i iza rešetaka proveo 20 mjeseci, a pušten je na slobodu nakon što je u srpnju 2021. platio jamčevinu u visini 15.000 eura. Prema informacijama Mundo Deportiva, Kokeovo uhićenje i istraga sada su dobili i sudski nastavak.

Španjolca se tereti za navodno upravljanje kriminalnom organizacijom čija je primarna djelatnost bila nabava velikih količina droge, koja bi kasnije kamionima bila distribuirana diljem Europe. Prema riječima tužitelja, organizacija je imala visok ekonomski kapacitet i logističku strukturu koja joj je omogućavala nabavku velikih količina droge i posjedovanje prostora u kojima su mogli vakuumirati i pripremati "robu" za transport. Tužiteljstvo za bivšeg nogometaša traži 16 godina zatvora.

Prvo ročište zakazano na pokrajinskom sudu u Málagi za ponedjeljak, a uz Kokea na optuženičkoj će klupi sjediti još 17 ljudi, uključujući i njegovu djevojku, odnosno brata. Španjolski mediji navode kako je organizacija prvenstveno trgovala marihuanom, a njezini članovi "pali" su zahvaljujući istrazi koja je uključivala prisluškivanje i policijski nadzor uređajima za geolociranje ugrađenim u vozilima kojima se droga transportirala. Policija je uspjela identificirati različite članove mreže i utvrditi ulogu koju je točno svaki od njih imao.

Linker
15. travanj 2024 15:07