Duje Čop
 Enrico Locci/Getty Images
NIJE MU BAŠ SVEJEDNO

BIVŠI DINAMOVAC IZ PRVE RUKE 'TESTIRAO' KLUB KOJI PRIJETI DINAMU 'Malo je toga slučajno, ali Modri su s jednom stvari već napravili izuzetan posao'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. studeni 2016. 14:50

Zadnji test Sevilli uoči dolaska Dinama bio je Sporting Gijon. Pokazalo se, teško gostovanje, domaćini nisu pokleknuli, uzeli su dva boda Sampaolijevu timu. Među junacima Gijona bio je i Duje Čop, standardan prvotimac, neupitan. Pa, eto, bivši dinamovac govori iz prve ruke kako je to izgledalo na terenu, kako su oni suigrači zaustavili Sevillu.

- Kao i u svakoj utakmici, a posebno kod kuće - “ginuli” smo na terenu. Jako je teško igrati protiv takve kvalitetne momčadi, uvijek je potrebno i malo sreće. Dali smo sve od sebe i na kraju nam se isplatilo. Ma, mogli smo čak i do pobjede, ali i ovako je sigurno dobar rezultat - govori Čop, koji ne misli, bez obzira na taj remi, da se može govoriti o nekom padu Sevilline forme ili o bilo kakvim promjenama u odnosu na dvoboj u Maksimiru.

- Pa, to je bilo prije koji dan, ha-ha. Nema tu neke velike razlike, a i velike, kvalitetne momčadi poput Seville ne osciliraju previše i predugo tijekom sezone. Malo toga je slučajno, imaju odgovor na sve. Kvalitetan trener, odlična momčad, po meni nema dvojbe da će biti pri samom vrhu Primere i na kraju sezone.

Sevilla je posebno uvjerljiva na svojem stadionu. Koja je, uopće, Dinamova šansa na Pizjuanu? Kako se suprotstaviti domaćinu?

- Ne volim se baš praviti pametan i gurati se nekome u posao i dijeliti savjete. Siguran sam da će Modri detaljno analizirati utakmicu iz Maksimira kao i druge nastupe Seville i znati izvući maksimum. Iako, moram pritom reći da je Dinamo napravio fantastičan rezultat plasmanom u Ligu prvaka, to je veliki uspjeh i što god napravi u Ligi prvaka samo može biti plus. Mlada je to momčad koja tek sazrijeva, a ovo joj je najteža i najbolja moguća škola pa baš zbog toga treba imati razumijevanja.

U uzvratu, sudeći po vijestima iz Seville, neće igrati Samir Nasri. Koliko je to dobra vijest za Dinamo?

- Za početak, da nije igrao u Maksimiru - završilo bi 0:0, ha-ha. Naravno da nije to tako jednostavno, ali radi se o sjajnom igraču koji je već godinama na vrhunskoj razini i ne bi uopće bilo loše za Modre da preskoči tu utakmicu.

Kad smo već kod Dinama... Nisu Modri baš uvjerljivi ove sezone, čak ni u HNL-u u kojemu su inače bili superdominantni. Kako to izgleda iz Španjolske?

- Nisu Modri najbolje otvorili sezonu, a Rijeka se “oslobodila” europskih ispita i samo se koncentrira na prvenstvo što je sigurno puno lakše nego ritam koji ima Dinamo. Ipak, dok sam ja bio u Dinamu, Rijeka je nekoliko puta bila blizu nama ili čak ispred nas pa smo u izravnim susretima uvijek dobili, vratili je na njezino mjesto iza Dinama. Vjerujem da će Dinamo biti sve bolji, da može pobjeđivati u serijama i da će na kraju ipak biti ispred Rijeke. Ali, neće sigurno biti lako. Rijeka dugo već slaže momčad, ima kontinuitet i čeka baš ovakvu priliku kakva se otvorila ove sezone kada je Dinamo lošije krenuo u prvenstvo. Bit će napeto, a to je samo dobro za našu ligu.

Vratimo se njemu samome, kako je zadovoljan formom, nakon tri pogotka početkom sezone, sad je malo stao, ali opet, igra stalno, ne može se požaliti na status?

- Znate kako je s napadačima, uvijek može više i bolje. Tako je gledam i razmišljam samo da svaki dan budem sve bolji. Istina, svi su zadovoljni sa mnom, od trenera, suigrača, preko navijača pa do medija, tako da bi bilo glupo da ja nisam zadovoljan, he-he. Treba samo raditi, sve će doći.

Lani u Malagi, sad u Gijonu, kakve su razlike, gdje se osjeća bolje?

- U Gijonu baš cijeli grad živi za klub i to se jako osjeti na svakom koraku. Ne samo na stadionu gdje je atmosfera fantastična nego i svugdje u gradu, u dućanu, restoranu, čak i na semaforu! Naravno, nije u Malagi ništa bilo loše, dapače, bila je to krasna godina, ali ovdje je baš jako izražena ljubav i vjernost prema klubu. Što se tiče vremena, za Malagu je svakako specifično što je uvijek sunčano, baš uvijek, Malaga je baš specifična po tome. Meni je bilo lijepo tamo, a krasno mi je i sada u Gijonu. Španjolska je, općenito, vrlo ugodna zemlja za život i nogomet i jako se lijepo osjećam ovdje.

Linker
30. travanj 2024 16:54