Vladimir Dugandzic / CROPIX
INTERVJU ZA SN

BIVŠI HAJDUKOVAC OTKRIVA PRIČU IZ HRVATSKOG SUSJEDSTVA 'Koliko sam čuo, bolest su donijeli studenti, iz Irana'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. ožujak 2020. 16:13

Nekadašnji igrač Hajduka, Zagreba, Lokomotive i Slaven Belupa Dinko Trebotić trenutačno je u Mađarskoj, član je Kaposvara, te je udaljen od obitelji, supruge i kćerke koje su glavnom gradu Hrvatske, dijeli ih 200 kilometara... Trebotić je poznato nogometno ime u Mađarskoj, 2015. godine je Videotonom bio prvak te države dok mu je trener bio Joan Carrillo, Španjolac koij će kasnije doći u Hajduk. I u Mađarskoj je nogomet stao, premda, kako nam Trebotić kaže i tamo je brojka zaraženih otprilike na razini kao u Hrvatskoj, no što se restrikcija tiče, one su zasad blaže...

- U ponedjeljak su nam u klubu rekli da nema treninga do daljnjega, dali su nam neki program da radimo nešto u prirodi, a onda su nas dan kasnije zvali da ništa ne radimo idućih sedam dana, te da ne izlazimo puno.

U klubu je još jedan hrvatski igrač, Antun Palić, pa se čuju telefonom ili izađu nakratko.

- Većinom sam doma, odem malo prošetam vani po gradu. Što ću, poludjet ću doma. Odradim kod kuće neke vježbe snage. Kada sam vani, distanciram se od ljudi. Tu i tamo sjednem s Palićem, jer ovdje kafići, restorani, frizeri rade do 15 sati, a trgovine i trgovački lanci rade normalno.

Što se tiče nogometa, nema nekih konkretnih informacija.

- Ne zna se još ništa, neki govore da će se početi sredinom svibnja, neki početkom svibnja. Uglavnom, prvenstvo se neće nastaviti sigurno prije svibnja. A što se treninga tiče, ne znam, možda ćemo raditi po posebnom programu do daljnjega.

Trebotić je na posudbi iz bjeloruskoga Dinamo Minska do kraja sezone, a njegov Kaposvar je posljednji na ljestvici. U Mađarskoj se nekadašnji hajdukovac navikao boriti za trofeje, no sada su u gotovo bezizlaznoj situaciji, no ukoliko se ne nastavi liga, za Kaposvar je moguće ostajanje u najvišem rangu.

- Ne razmišljamo tako, ali nama bi možda odgovaralo da se ne odigra prvenstvo, vjerojatno bismo ostali u ligi, nitko ne bi ispao. Tu sam do ljeta, a onda bih se trebao vratiti u Bjelorusiju.

Njihovo prvenstvo je počelo, čak se igra s publikom.

- Bjelorusi su igrali prije ovih dana dana, bilo je gledatelja na utakmicama. No, koliko čujem, oni bi nakon odigranog prvog kola također trebati stati, razgovarao sam s agentom koji me odveo gore. Mislim da će i oni stati, cijeli svijet je stao.

Zaraza iz Irana

Prati situaciju u Mađarskoj koje je među prvima zatvarala granice, ali ih je isto pogodio virus.

- Koliko sam čuo, bolest je dolazila od ljudi koji ovdje studiraju, a stigli su iz Irana.

Supruga je u Zagrebu ima salon ljepote, no i taj je posao stao jer je u Hrvatskoj radi smo ono što je nužno.

- Točno, prije par dana je stigla odluka o zatvaranju uslužnih djelatnosti na 30 dana, tako da je i ona zatvorila.

Nije Trebotić siguran da će se sve ovo skupa brzo završiti.

- Čini mi se da se ništa neće odigrati, premda se optimistično najavljuje da bi se moglo igrati u svibnju. Evo recimo, u Kini je epidemija u Wuhanu krenula u prosincu, a neki dan je bio prvi dan da nema novozaraženih. Čini mi se da će ovo sve skupa dulje potrajati.

Linker
02. svibanj 2024 23:37