AFP
NEMA VIŠE KARANTENE

BIVŠI HAJDUKOVAC SE NAKON 104 DANA 'IZBJEGLIŠTVA' VRATIO U ZEMLJU IZ KOJE JE KRENULA POŠAST Navijači njega i igrače dočekali pjesmom i cvijećem

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. travanj 2020. 10:32

Nakon 104 dana u „bijelom svijetu“, na željezničkom kolodvoru pjesmom i cvijećem dočekali su ih njihovi navijači.

Di si bio kad je grmilo? U vrijeme kad je epidemija koronavirusa u Wuhanu doživjela vrhunac, a grad postao potpuno odsječen od ostatka svijeta, tamošnji su se nogometaši našli na pripremama u Španjolskoj. Vratiti se kući nisu mogli, a vjerojatno ni htjeli. Broj mrtvih u gradu premašio je 3.000, a zaraza se ekspresno proširila u gotovo sve kutove svijeta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Karantene danas više nema, a tamošnji se život vraća u kakvu-takvu normalu. Nogometaši su dobili zeleno svjetlo za povratak, a njihova „odiseja“ tekla je ovako: iz Malage kroz Njemačku do Shenzena gdje su „odradili“ trotjednu izolaciju. Sljedeća postaja bio je Guangzhou iz kojeg su vlakom, napokon, stigli kući.

Među povratnicima je i bivši hajdukovac Jean Evrard Kouassi. Miljenik Torcide pomogao je klubu izboriti plasman u prvu ligu prije dvije godine da bi odmah po tom zauzeli šesto mjesto prošle sezone. Nije poznato kada će početi nova sezona kineske Super Lige, a govorkanja su da bi se na travnjak opet moglo „već“ u lipnju.

Linker
27. travanj 2024 05:59