Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images
AKVIZICIJA IZ WERDERA

BIVŠI HRVATSKI REPREZENTIVAC PROGOVORIO O VELIKOM DINAMOVOM POJAČANJU IZ BUNDESLIGE 'Hitar je igrač, ali pitanje je kako će se snaći u HNL-u'

TRANSFER Bundesligaški igrač i reprezentativac BiH stigao u redove hrvatskog lidera.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. siječanj 2018. 15:43

Izet Hajrović (26) jučer je veći dio dana bio na liječničkom pregledu koji je obavljao Dinamov liječnik Ivica Smodek.

Radi se o pedantnom liječniku koji baš ništa ne prepušta slučaju, tako da se Hajrović pregledavao kao astronauti koji se spremaju na let u svemir. Naime, imao je u prosincu 2016. godine problema s križnim ligamentima, bio je na operaciji, to ga je odvojilo od travnjaka.

Nakon dugotrajnih pregleda Hajrović je dobio zeleno svjetlo za potpis ugovora s Modrima. Međutim, modri klub ništa nije prepustio slučaju, u ugovor je stavljena opcija povoljna po klub u slučaju ozljede.

Dinamo je klub koji u posljednje vrijeme itekako pazi da im igrači koji nisu posve zdravi ne potpišu ugovore. Sigurno se sjećate Yacoube Sylle, defenzivnog veznog koji nije potpisao jer je pao na liječničkom? Danas igra u Mechelenu...

Vratimo se Hajroviću koji se u dresu Werdera vratio 16. rujna prošle godine na utakmicu s Schalkeom gdje je odigrao šest minuta.

Za klub iz Bremena je ove sezone nastupio devet puta, osim utakmice sa Schalkeom igrao je protiv Wolfsburga (1 minutu), Freiburga (12 minuta), HSV-a (1 minutu), Borussije iz Mönchengladbacha (45 minuta), Kölna (45 minuta), Freiburga (45 minuta), Bayera iz Leverkusena (16 minuta), te protiv Mainza (14 minuta)... Ta utakmica protiv Mainza bila mu je posljednja u dresu Werdera.

Kao što vidite, nije odigrao ni jednu cijelu utakmicu, a u sezoni je skupio 185 minuta igre. Razlog je jasan, vraćao se nakon ozljede.

Igrao je Hajrović za mlade reprezentacije Švicarske jer ima dvojno državljanstvo, ubilježio je i jedan nastup za A vrstu Švicarske, pozvao ga je tadašnji izbornik Ottmar Hitzfeld. Za nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine debitirao je kod izbornika Safeta Sušića u rujnu 2013. godine, za tu vrstu odigrao je 24 utakmice i zabio 4 pogotka. Za BiH je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, bio je u udarnoj jedanaestorici u utakmicama protiv Argentine i Nigerije.

Kao igrač Werdera bio je posuđen Eibaru, a prije toga je igrao za Zürich, Grasshopper i Galatasaray.

BREMEN, GERMANY - OCTOBER 29: Daniel Baier of Augsburg (L) and Izet Hajrovic of Bremen battle for the ball during the Bundesliga match between SV Werder Bremen and FC Augsburg at Weserstadion on October 29, 2017 in Bremen, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

O Hajroviću smo jučer porazgovarali s bivšim hrvatskim reprezentativcem i bivšim igračem Werdera, danas uspješnim menadžerom Juricom Vranješom.

- Pratio sam Hajrovića od onog dana kad je došao u Werder. Odigrao je dobrih utakmica, jako je hitar igrač koji izvrsno probija bok. Izgledalo je da će biti jedan od boljih igrača Werdera, ali onda je došao novi trener, pa je malo izgubio na minutaži. No onda je opet zaigrao, do tih problema s ozljedom. U prošloj polusezoni se polako vraćao, ulazio je u igru - kaže Vranješ.

HANNOVER, GERMANY - OCTOBER 25: Jurica Vranjes of Bremen stops the ball during the Bundesliga match between Hannover 96 and Werder Bremen at the AWD Arena on October 25, 2008 in Hannover, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Jurica Vranješ

O Hajroviću govori kao o kvalitetnom i zanimljivom igraču...

- Krilni je igrač, u Werderu je igrao na desnoj strani. Gledao sam ga tri-četiri puta uživo, uvijek je nešto dobro napravio..

Ipak, Vranješ je kazao još nešto.

- Pitanje je kako će se snaći u HNL-u. Zašto to govorim? Pa drukčije je igrati u Bundesligi pred 60 ili 70 tisuća gledatelja svaku utakmicu, a drugo pred uglavnom praznim tribinama, pred tisuću ljudi protiv kvalitativno slabijih suparnika.... - zaključio je Vranješ.

Linker
06. svibanj 2024 13:43