Stipe Pletikosa
 Tom Dubravec / CROPIX
OŠTRA OSUDA

BIVŠI RAKITIĆEVI SUIGRAČI SE ZGRAŽAJU ZBOG NAPADA 'Apsolutno ružno...sramota i za svaku osudu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. srpanj 2016. 10:03

Negdašnji Ivanovi reprezentativni suigrači zgražaju se i traže najteže moguće kazne za počinitelja ili počinitelje. Stipe Pletikosa nam je rekao:

- Ne znam što se točno dogodilo jer dolaze oprečne informacije. U svakom slučaju šokiran sam. Isto je radi li se o jednoj ili šest osoba.

Pretpostavljam da to nije izravno vezano uz Rakitića, ne mogu naći nijedan razlog zašto bi se to odnosilo na njega. Ivan je izvrstan momak, obiteljski čovjek koji voli svoju Hrvatsku. Ne vidim zašto bi bilo kakva akcija bila usmjerena protiv njega. Ružno. Apsolutno ružno. Automatski se ovo povezuje s borbama koje vladaju unutar našeg nogometa između navijača i saveza, ali vjerujem da to nije povezano s tim. No kad ne znaš pravo činjenično stanje, teško je bilo što komentirati.

Boško Balaban bio je žestok:
- Sramota. Kakav god da je motiv, taj koji je to napravio treba završiti na deset godina u zatvoru. Da će ulica nekoga pozivati na linč ili ugrožavati sigurnost Ivana i njegove obitelji, to je za svaku osudu. U kojem to mi dobu živimo, i kakva to slika nas ide u svijet? Jedna svjetska megazvijezda dođe u svoju zemlju na odmor i napadnu ga raznorazni vandali, navijači, ili tko god bio. Ovo treba najoštrije osuditi. On je dečko koji je odabrao Hrvatsku i postao jedan od najboljih igrača reprezentacije, i prezentira državu u Barceloni, i da onda mora napustiti godišnji odmor? Sramota. Ma općenito sustav dopušta takve stvari, da normalno šetaju po cestama takvi kojima nije mjesto da šetaju po cesti. Koji misle da mogu voditi državu s ulice. Motiv me ne zanima, kakav god da jest, na krivom je čovjeku, na krivom mjestu i na krivi način.

Ima li to smisla?

Mario Jurić, tajnik Nogometnog sindikata, konstatirao je:
- Sve je otišlo predaleko. Čovjek dođe na naše more, reklamira našu državu, promovira hrvatski nogomet, odbije švicarsku reprezentaciju... To je žalosno. Bolest. Ima li to smisla? Razumijem sve, ali ovo nema smisla. Što sad netko misli o nama? Svi se trebamo zapitati, od vrha do mene. Užas. Nisam mogao vjerovati da se to može dogoditi.

Linker
03. svibanj 2024 03:43