Boris Kovacev / CROPIX
MODRI PRED CILJEM

BIVŠI TRENER DINAMA S POSEBNIM ĆE EMOCIJAMA PRATITI ZBIVANJA U SLOVAČKOJ Mamić uvjeren: 'To je nešto o čemu su svi navijači Dinama mogli samo sanjati'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2018. 16:24

Prije današnje velike Dinamove utakmice u Trnavi razgovarali smo sa Zoranom Mamićem, trenerom Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mamić je Modre vodio u 28 europskih utakmica, od njega je zagrebački klub u europskim natjecanjima više vodio samo Krunoslav Jurčić, koji na kontu ima dvije utakmice više.

Baš kako i treba

Mamić je autor jedne od najvećih europskih pobjeda Modrih, u skupini Lige prvaka s Dinamom je u Maksimiru 16. rujna 2015. godine pobijedio Arsenal Arsenea Wengera s 2:1.

- Sigurno da Dinamo u Slovačkoj čeka teška utakmica, radi se o momčadi koja je na početku sezone izbacila poljskog prvaka Legiju i potom napravila još neke kvalitetne rezultate. Ipak, Dinamo stvarno igra odlično ove sezone, jako zrelo i baš onako kako se treba igrati u Europi tako da imam razloga vjerovati u novu pobjedu - u uvodu nam je kazao Zoran Mamić.

Damir Krajač / Cropix
Zoran Mamić

Istinski uživam

S posebnim emocijama čeka današnji sraz u Trnavi, jer je jasno da se Dinamo u slučaju pobjede nalazi pred povijesnim uspjehom, plasmanom u europsko proljeće. Mnoge generacije su ostarjele, a nisu dočekale tako nešto, mnogi su u tom razdoblju od 48 godina dobili i unuke, neki i praunuke...

- Naravno da je ovo fantastična situacija, šest bodova nakon dva kola. To je nešto o čemu su svi navijači Dinama mogli samo sanjati. Odigrali su Modri čudesnu utakmicu protiv Fenera, upisali sigurnu pobjedu, a onda to i potvrdili novom pametnom utakmicom i bodovima iz Belgije. Naravno, ništa još nije gotovo, imaju još četiri utakmice i 12 bodova je u igri, ali Dinamo si je stvarno napravio odličnu situaciju. Presretan sam zbog toga, istinski uživam...

Bilo je dosta tema o kojima se moglo razgovarati sa Zoranom Mamićem, ali bivši trener Modrih je to otklonio, želio je pričati isključivo o Dinamu, jer ova sezona je stvarno “Dinamova sezona”. Bez poraza u prvenstvu i prvo mjesto, bez poraza i prvo mjesto u skupini Europske lige.

Kvalitetno vođeni

- Klub je složio odličnu momčad, kvalitetno je vođena i onda rezultati dođu kao nagrada svima. To svakako valja istaknuti.

Zanimalo nas je prati li utakmice Modrih u Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

- Pa naravno, kako bismo to propustili? Gledamo svaku utakmicu! Jasno, kad god je to moguće zbog naših utakmica. Gledat ćemo i ovu sa Spartakom. To su posebni trenuci, posebni doživljaji. Okupimo se svi zajedno i navijamo za Dinamo. Bogme, glasno, pratimo svaku akciju. Gledali smo i utakmice ostalih hrvatskih klubova u Europi, ali, nažalost, to nije potrajalo. Zato se nadam da će Dinamo jako dugo biti u Europi ove godine. I ne samo ove.

Zoran Mamić nije od onih koji će glasno najavljivati buduće događaje, takav je bio i u vrijeme kad je bio na Dinamovoj klupi. Uvijek je bio smiren, pomalo samozatajan. Čak i kad je Dinamo pod njegovim vodstvom pobijedio Arsenal, nije podigao glas. Niti ovoga puta kad smo ga pitali o Dinamovu europskom proljeću nije stisnuo gas do daske, ali je za njegov karakter bio jako otvoren. Jer zaista jako vjeruje u današnji Dinamo, u njegove mogućnosti.

Nepredvidljiva igra

- Bez obzira na dvije sjajne pobjede i šest bodova, vodeće mjesto na ljestvici, ne treba unaprijed ništa najavljivati. Iako je blizu, europsko proljeće je isto tako daleko. Nogomet je nepredvidljiva igra. Još je 12 bodova u igri i treba ići utakmicu po utakmicu. Siguran sam da trener Bjelica, koji je pokazao da je bio pravi potez maksimirske uprave, upravo tako i priprema igrače. Ja im, kao i svi navijači Dinama, od srca to želim i zaista vjerujem u europsko proljeće - zaključio je Zoran Mamić.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 22:06