Marko Pjaca
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
POVRATAK MILANA U VRH?

BIVŠI VATRENI ANALIZIRA VELIKI HRVATSKI TRANSFER 'Ako ode u Milan, sigurno neće pogriješiti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2016. 01:32

Priča o transferu Marka Pjace u Milan dobiva sve zanimljivije obrise. Hoće li mogući odlazak hrvatskog reprezentativca u slavni talijanski klub biti dobar potez, je li to najbolja destinacija za toliko traženog napadača Dinama, kakav je danas Milan, mogu li se vratiti ona stara dobra vremena kad je bio sam europski vrh?

O tome je, nema sumnje, bilo najbolje razgovarati s Dariom Šimićem, negdašnjim Vatrenim koji je u Milanu igrao u njegovim najslavnijim vremenima, dva puta je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA-in Superkup, talijansko prvenstvo i Kup, talijanski Superkup...

- Milan je bio u velikoj krizi, koja lagano prolazi. Trenutačna je činjenica ulazak Kineza u 80 posto vlasništva kluba, znači da su vidjeli razlog ulaganja novca. U ovoj situaciji ulazak investitora jedini je mogući potez. Jer, posljednjih nekoliko godina situacija je bila ispod razine Milana - kaže Šimić.

Zanimalo nas je kako će na Kineze u klubu gledati navijači, ipak su oni navikli na klub koji je “talijansko vlasništvo”.

- Ma, to je za njih normalna stvar, ljudima je jasno da bez pravog i konkretnog ulaganja u momčad ne možeš napraviti ozbiljnije rezultate.
Veli Šimić da je osim novaca Milanu nedostajalo još nešto...

Koje je najbolje rješenje za Marka Pjacu?

Ostati u Dinamu još jednu sezonu

Trebao bi otići u Napoli, tamo će sigurno igrati

Mora se još strpiti, zaslužio je odlazak u veliki klub

- Nije bilo pravih ideja, prave vizije. Milan se treba ojačati u sportskom dijelu, trebaju uzeti jednog pravog, kvalitetnog sportskog direktora, treba jačati u svim segmentima. Pad je počeo i zbog loše klupske strategije.

Što može napraviti novi trener Vincenzo Montella?
- To sad ne mogu kazati. Mogu samo ustvrditi da se radi o dobrom treneru, ali on sam, bez prave logistike, bez jakog kluba koji će stajati iza njega, neće moći napraviti veliki rezultat i sve to izvući.

Znači, u vaše slavno vrijeme, osim novaca, klub je imao i adekvatnu viziju i strategiju?
- Apsolutno! Novac jest važan, ali nije uvijek najvažniji. Klub treba imati jak menadžment, moćnu struku, kvalitetne igrače, adekvatne ideje i vizije. Ako se sve to posloži, onda na kraju stigne i rezultat. Dok je Berlusconi bio u naponu snage, uz jako sposobne ljude, Gallianija i Braidu, Milan je bio najveći i najjači. Vrh europskog klupskog nogometa.
Transfer Marka Pjace u Milan izgleda kao izvjesna opcija, je li to idealan potez hrvatskog reprezentativca?

- Milan se mijenja... Kazao sam da izlazi iz krize. Zato bi mogući odlazak u Milan mogao biti odličan potez Marka Pjace. U Milanu će mu biti odlično, jer po svemu vidim da ga jako žele. Ako se sve dobro odvije s tim najavljenim ulaskom kapitala, Milan bi mogao zabilježiti veliki uzlet. Ako ode u Milan, Pjaca sigurno neće pogriješiti.

Šimić vjeruje da Milan više ne može prema dolje, već samo prema gore.
- Nakon svega što se događalo, sasvim je jasno da moraju stići bolja vremena za Milan. Gore od ovog što je bilo do sada, jednostavno ne može. Kad se pak radi o Pjaci, tolika želja Milana za njegovim dolaskom i cifra o kojoj se govori pokazuju da bi tamo imao pravi status i da bi mu to uistinu bio odličan potez - zaključio je Šimić.

Linker
30. travanj 2024 08:16