Alex Livesey/Getty Images / Alex Livesey Getty Images
PONOVNO U SVOJ KLUB

BIVŠI VATRENI I NEKADAŠNJI NOGOMETAŠ HAJDUKA SE VRATILI U KINU 'Pregledi, pregledi... Tako je prošao let. Mjerili su nam temperaturu gdje god...'

Bivši napadač Osijeka i Hajduka sa suigračem Nikicom Jelavićem vratio se iz Hrvatske preko Moskve u kineski Guiyang gdje igra za Guizhou Hengfeng
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2020. 23:50

Anton Maglica vratio se u Kinu. Zajedno sa suigračem Nikicom Jelavićem ponovno je u Guiyangu, gradu od četiri milijuna stanovnika gdje stoluje kineski drugoligaš Guizhou Hengfeng.

- Dva dana smo putovali do Kine, u utorak smo stigli. Odmah smo produžili na testove. Morali smo napraviti provjeru za koronu i promptno smo otišli u izolaciju. Dok čekamo rezultate testova nas dvojica, Jelavić i ja, smješteni smo u hotelu zasebno od momčadi. Kada dobijemo rezultate testa, pridružit ćemo se momčadi u njihovu hotelu, također u Guiyangu - ispričao nam je Maglica.

U nedjelju je hrvatski napadački dvojac krenuo iz Zagreba letom do Moskve pa onda preko Pekinga do Guiyanga.

- Pregledi, pregledi i pregledi. Tako je prošao let. Mjerili su nam temperaturu gdje god smo sletjeli, najduže u Pekingu. Jednu noć u putu smo prespavali i potom nastavili do konačnog odredišta. Nismo imali temperaturu ni na jednom mjerenju. Da smo bili pod temperaturom, odmah bi nas skinuli s leta i ostavili u karanteni. Ionako su zračne luke prazne.

LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 28:  Mason Holgate of Everton and Anton Maglica of Apollon Limassol in action during the UEFA Europa League group E match between Everton FC and Apollon Limassol at Goodison Park on September 28, 2017 in Liverpool, United Kingdom.  (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Jan Kruger/Getty Images / Jan Kruger Getty Images
Anton Maglica

U Kini se život normalizirao, korona se povlači, ali početak nogometne sezone još nije na vidiku. Trebala je krenuti još krajem veljače..

- Razgovarali smo sa sportskim direktorom. Počne li sezona početkom svibnja, to će biti odlično. Ali nekako je izgledniji početak lipnja. Kako sada stvari stoje, igrat ćemo do Božića. Bitno je da krene, ali kako svi moramo u izolaciju, jer je kompletna momčad došla s europskih priprema, onda se čeka početak treninga. Sezona je ipak na čekanju.

Samo naporniji ritam

Guizhou Hengfeng pripremao se u Bijeljini, od koronavirusa pobjegli su Kinezi u BiH, da bi se prije 10 dana vratili kući.

- Trenutačno je neusporedivo bolja situacija u Kini nego u Europi. U mom gradu na jugozapadu Kine bio je tek jedan slučaj korone. Zvuči nezamislivo, ali u gradu od gotovo pet milijuna ljudi, s velikom frekvencijom stanovništva, nije bilo epidemije.

Trenutno se život odvija pod maskama, rijetki su ljudi na ulici, mjere opreza su velike i zato se nije dogodila epidemija.

Ono što je bitno naglasiti u cijeloj priči jest i financijska komponenta. Plaća ne kasni.

- Plaća uredno dolazi, o tome nitko ne govori. Kinezi ispunjavaju ugovor kao da se ništa nije dogodilo. Ali u konačnici, mi ćemo prvenstvo odigrati, samo ćemo imati naporniji ritam. Neće se ni ugovori dirati, sve što na papiru stoji, sve što je potpisano, tako i ostaje. Radosni smo što se stanje smiruje u Kini, ali sada se brinemo što će biti s našima u domovini.

Linker
18. travanj 2024 09:40