Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images
KOKETIRANJE TRAJE MJESECIMA

BJELICA GA SILNO ŽELI U MAKSIMIRSKOJ SVLAČIONICI, ALI DOGOVORA JOŠ UVIJEK NEMA 'Moram pametno odlučiti, temeljni kriterij ipak neće biti novac'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. srpanj 2019. 17:37

Po svemu sudeći, Lokomotiva će osjetno oslabljena dočekati nogometaše Rijeke u subotnjem okršaju u Kranjčevićevoj (21 sat). Na ozljede mišića, naime, požalili su se Luka Ivanušec i Lirim Kastrati, nakon liječničkih pregleda nije ustanovljeno puknuće, riječ je o jačem istegnuću, ali iz preventivnih razloga obojica će vrlo vjerojatno preskočiti dvoboj s Riječanima...

Ivanušec i Kastrati bili su najbolji igrači Lokomotive u dvoboju s Dinamom, na kojem su dečki s Kajzerice ‘inkasirali tricu’, ali dojam koji su ostavili bio je znatno bolji od konačnog rezultata. Pa tako Ivanušec kaže:

- Nismo igrali loše, imali smo neke svoje prilike, nismo iskoristili ni kazneni udarac, bila je to zgoda da okrenemo utakmicu u željenom smjeru. Ali, nismo zabili, Dinamo je iskoristio svoje šanse i potvrdio da je u ovom trenutku kvalitetniji. Neovisno o tome hoću li igrati, nadam se da ćemo protiv Rijeke ostvariti bolji rezultat, očekujem da će Riječani u Kranjčevićevoj biti otvoreniji nego što su bili u Superkupu u Maksimiru, pa da i gledatelji mogu uživati u lijepom nogometu. Općenito ne volim taj nogomet ‘u bloku’, ne volim ni igrati protiv takvih momčadi, a ni gledati takve utakmice u kojima jedan suparnik ne izlazi iz svoje obrambene ‘školjke’ - govori najbolji igrač Lokomotive.

Zna se da je Ivanušec najtraženiji igrač Lokosa, koketiranje s Dinamom traje već mjesecima, a ima i zainteresiranih klubova iz inozemstva. No, zasad su na Kajzericu stigle samo dvije službene ponude, od engleskog drugoligaša Brentforda i grčkog prvaka PAOK-a, a spominjao se i interes još jednog grčkog velikana, Olympiacosa.

Zagreb, 260419.
Stadion NK Zagreba.
Utakmica 31. kola 1 Hrvatski telekom nogometne lige,
NK Lokomotiva - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Luka Ivanusec, Lirim Kastrati.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Nema nervoze

Međutim, sve je to stavljeno sa strane i čekaju se neki primamljiviji službeni dopisi. Upitali smo stoga Ivanušeca je li nervozan, kako razmišlja u ovom iščekivanju raspleta vlastite nogometne budućnosti?

- Nema nimalo nervoze, miran sam i posvećen isključivo treningu i nogometu. Imam ugovor s Lokomotivom, pa iako sam na pragu odlaska s Kajzerice, ne opterećujem se time. Kad dođe ponuda koja će zadovoljiti i klub i mene, tada ćemo sjesti za stol i brzo se dogovoriti. Do tada se uopće ne želim zamarati kojekakvim glasinama, pa tako ni ne razmišljam o tome. Vjerujem da će na kraju sve ispasti dobro.

Je li Dinamo i dalje prva opcija u slučaju identičnih uvjeta s nekim inozemnim ponudama? Trener Plavih, Nenad Bjelica, silno vas želi vidjeti u maksimirskoj svlačionici, ali čeka se možebitna prodaja Olma i Gojaka, kako bi se oslobodilo mjesto u veznom redu...

- U tom bi slučaju, iskreno, Dinamo bio moja prva opcija! Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, iznimno je važno u cijeloj priči i hoće li se Dinamo i Lokomotiva uspjeti dogovoriti. Sigurno je, naime, da inozemni klubovi nude Lokosima više novca, ali u mojim je razmišljanjima odlazak u Dinamo ipak na prvom mjestu! Pričekajmo malo, vidjet ćemo što će se dogoditi i s Dinamovim veznim igračima, hoće li netko otići... Uglavnom, moram pametno odlučiti, temeljni kriterij ipak neće biti novac, nego odlazak u klub u kojem ću sigurno dobiti priliku za igru. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza, naravno da bi za mene bilo bolje što prije doći u novi klub i adaptirati se, ali na to ne mogu previše utjecati. I stoga se nimalo ne živciram, dogodit će se ono što se mora dogoditi.

Linker
04. svibanj 2024 04:17