Goran Mehkek/Cropix
NAPETA UVERTIRA U SPEKTAKL

BJELICA I TRENER ŠAHTARA VEĆ SU IMALI SVOJ 'OBRAČUN IZA KULISA' Domaći strateg u zadnji čas Dinamo iznenadio adutom iz sjene

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2019. 20:37

Dugo je 'vagao' Nenad Bjelica, zadnji trening u Harkivu izdržali su i Arijan Ademi i Bruno Petković, nametnuli se kao ravnopravni kandidati za momčad. Međutim, posegao je ipak za odlukom koju smo dan ranije najavili mogućem, da umjesto Brune Petkovića u napadu zaigra Mario Gavranović.

Očito je Bjelica procijenio da bi bilo prerizično da zaigraju obojica 'ranjenih', ali i da ne može bez obojice. Pa je prednost dao kapetanu, Ademiju. Uzdao se Dinamov trener u Gavranovića, ali i u Petkovićevu dodatnu injekciju momčadi kad/ako uđe s klupe.

No, teško je sakriti razmišljanje da su oba trenera igrala 'mind game' uoči utakmice, Bjelica je pažljivo pratio kako se za utakmicu spremaju u Harkivu. Znao je da će u Šahtaru imati sve informacije o njegovim igračima, da Luis Castro odlično poznaje Modre pa zato do zadnjeg trena i nije želio otkrivati karte.

Naime, spremao se i na varijantu s četiri igrača u zadnjoj liniji, u svoj 'prirodni' sustav, no, na kraju je odabrao ovaj 'europski' s trojicom stopera ispred Livakovića. Tako je, zapravo, jedina promjena igrača u odnosu na prve dvije utakmice u skupini bio Gavranović umjesto Petkovića.

S druge strane, nije dužan ostao ni Luis Castro. U Maksimiru su stalno isticali da je osnovna snaga Šahtara napadački trio Marlos-Junior Moraes-Taison, no, Portugalac je njima pridodao i Jevhena Konopljanku.

Ponajbolji ukrajinski nogometaš zadnjih godina nije ove sezone u punom sjaju, bio je ozlijeđen, nije mnogo igrao, ali je, čini se, u utakmici protiv slabašnog Kolosa jednim pogotkom i s 90 odigranih minuta zadovoljio apetite svoga trenera. I on je, na neki način, vagao i riskirao, Konopljanka jest zdrav, ali još uvijek, mislilo se, daleko od velebne formu kakvu je pokazivao proteklih sezona. No, treneri i jesu tu da vuku poteze, povukli su svoje i Bjelica i Castro, vjerujući kako su pogodili.

Linker
27. travanj 2024 00:12