Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
FILHO ČEKA PAPIRE

BJELICA MU JE REKAO 'NE', A SADA JE NA KORAK OD POTPISA ZA LEGENDARNI KLUB Od potpisa dijele ga sitnice, a u cijeloj priči postoji jedna komplikacija

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2018. 01:02

Podsjetili smo se u razgovoru s bivšim trenerom Dinama Vahidom Halilhodžićem nikoga drugoga do - Sammira! Pričao nam je Vaha kako je on uz Antu Rukavinu bio ključni igrač Dinamove pobjede nad Villarrealom 2010. godine koja se još dan-danas pamti u Maksimiru.

Sammir (31) se nije proslavio u zadnjem povratku na Maksimir, ali sada ima priliku za novi početak jer je, kako kažu naši izvori, pred potpisom za brazilski Santos! Pouzdani izvori tvrde da je već stavio preliminarni potpis na ugovor koji bi ga trebao vezivati godinu i pol. Naime, postoji mala komplikacija oko tog potpisa pa će Sammir za Santos zaigrati tek na zimu.

Njegov bivši kineski klub WH Zall još mu nije ‘pustio’ papire kako bi sve bilo po zakonskoj regulativi. Kinezi još kalkuliraju jer ih je Sammir tužio FIFA-i s obzirom da mu duguju 2,5 milijuna dolara. Ta priča bi se konačno mogla rasplesti, navodno uz nekakvu nagodbu nakon kojeg bi Sammir konačno mogao promijeniti klub i zaigrati u svom Brazilu gdje se trenutačno nalazi i trenira.

Screenshot/Instagram

Sammir je prije nekog vremena odradio pregovore sa Santosom, a sve je potvrdio direktor brazilskog kluba Ricard Gomes koji je istaknuo kako su spremni pustiti Sammira da trenira s momčadi, ukoliko službeni potpis ugovora uslijedi na zimu.

- Dovesti Sammira jest naša ideja, ali ne znam koliko je ostvariva. On je i dalje igrač kineskog Wuhana i bit će ga teško dovesti. Ako ne uspijemo završiti posao sada, onda ćemo pokušati u prosincu ili siječnju. Sammir može ostati ovdje i trenirati kako bi se vratio u formu - izjavio je Gomes.

Sammir
Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media

Santos je klub koji je proslavio Pelea i Neymara, a Sammiru bi bio 10. klub u karijeri računajući i mlađe dobne kategorije. Bio bi to i njegov prvi povratak u domovinu od 2006. godine kada ga je doveo Dinamo. Nakon Dinama je igrao u Getafeu, a potom se otisnuo u kinesku avanturu...

Sammir se, inače, ove sezone trebao vratiti u Dinamo, izgledalo je kako je ta priča zaključena, praktički je već ušao u plavu svlačionicu. Međutim, trener Nenad Bjelica je rekao - ne! Sammir mu se nije uklapao u zamisli, tako da od povratka Filha nije bilo ništa. Sad će, po svemu sudeći, od zime igrati u legendarnom brazilskom klubu, a u Dinamu će ostati u sjećanju kao jedan od najtrofejnijih igrača koji je osvojio sedam prvenstava i pet Kupova.

Linker
03. svibanj 2024 16:29