Ronald Goršić/CROPIX
HRVAT NA KLUPI

Bjelica: 'Naš motiv je veći nego Dinamov, a uzvrat je Austrijina najveća šansa'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 20. kolovoz 2013. 16:52

Bečka Austria bit će oslabljena protiv Dinama; za obje utakmice je zbog ozljede ligamenata otpao Alexander Gorgon, desno krilo koje je u subotu zabilo iz slobodnjaka ‘a lá Srna’, a u Maksimiru zbog crvenog kartona neće biti lijevog stražnjeg bočnog Markusa Suttnera, koji radi najviše prodora, proboja, centaršuteva i povratnih lopti slijeva.

Prvoga će zamijeniti Marko Stanković ili Daniel Royer, a drugoga zagrebački zet Marin Leovac, Hrvat iz Jajca s austrijskom putovnicom kojeg se lani povezivalo i s Dinamom:

Tehnički jaka momčad

- O Dinamu nakon proučavanja videozapisa imam isto mišljenje kao i prije; radi se o tehnički jakoj momčadi. Malo su drugačiji nego ranijih godina kad su ‘plavima’ nedostajala brza krila, kratkim pasovima žele što prije razigrati bokove, odnosno napadače Soudanija, Fernandesa i Čopa. Ostali su isti što se tiče ofenzivnih veznjaka, s Husejinovićem, Pamićem, Antolićem i Sammirom, ako će igrati, mogu napraviti višak u sredini. Sigurno je da će nam protiv tako talentirane momčadi biti jako teško, ali vjerujemo da će nam se ukazati šansa za prolazak, ne bi bilo prvi put da malo slabiji iznenadi jačeg - tvrdi 41-godišnji Osječanin Nenad Bjelica, za kojeg će - zašto ne bi - navijati Kohorta, iako će baš NK Osijek, kao i ostali naši prvoligaši, dobiti lijep dio Uefina novčanog kolača ako se Dinamo plasira u Ligu prvaka. Klupski biznis je biznis, ali navijačka ljubav je ljubav...

- Subotnjom 5-0 pobjedom nad Wiener Neustadtom potpuno smo vratili samopouzdanje, pružili smo gotovo pa perfektnu partiju, moglo je završiti i 10-0.

Uzvrat je naša šansa

Bečani nisu nositelji i Bjelica nema imperativ ulaska u Ligu prvaka, ali jasno je da 10 milijuna eura više koliko bi njegov klub zaradio Ligom prvaka umjesto već osiguranom Europskom ligom nije malen motiv.

- Austria nikad nije zaigrala u Ligi prvaka i već samim time naš je motiv ogroman, možda čak i veći nego Dinamov koji je u njoj bio dvije posljednje jeseni. Manjak pojedinačne kvalitete u odnosu na Zagrepčane pokušat ćemo nadoknaditi većim motivom, trkom, agresivnošću već u Maksimiru, jer drugu utakmicu doma vidimo kao svoju šansu. Moramo biti disciplinirani, kompaktni i organizirani svih 90 minuta prvog dvoboja kako bismo došli do povoljnog rezultata uoči uzvrata na našem bombon-stadionu koji je već rasprodan - poručio je Bjelica, koji je u Zagreb doveo i suspendiranog Suttnera “jer je jako važan za momčad, kao jedan od lidera”.

Linker
26. lipanj 2024 09:18