Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJA TRENERA

BJELICA OTKRIO ŠTO JE REKAO IGRAČIMA NAKON ISPUŠTENE POBJEDE I POSLAO PORUKU ČESIMA UOČI UZVRATA 'Viktoriju čeka pakao u Maksimiru'

Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2019. 00:19

Dinamo je u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige izgubio protiv Viktorije iz Plzena 2:1. Modri su u gostima poveli nakon fantastične asistencije Brune Petkovića koju je Dani Olmo maestralno pretvorio u pogodak. Dinamovci su slabije otvorili drugo poluvrijeme, a Česi su to iskoristili i preokrenuli rezultat.

Trener zagrebačke momčadi Nenad Bjelica unatoč porazu optimističan je uoči uzvrata:

"Htjeli smo aktivan rezultat i mislim da ga imamo. Uz pun stadion uspjet ćemo proći Viktoriju. U prvom poluvremenu nismo im ništa dali, ali onda smo im u drugom poluvremenu dali da se razigraju. Ali to je nogomet... vjerujem da ćemo u Zagrebu uspjeti pobijediti i zabiti onoliko golova koliko nam je potrebno", rekao je Bjelica.

Dinamov trener tvrdi da ga Česi nisu iznenadili.

"Znali smo da su opasni iz prekida, znaju igrati, dugo se poznaju... Ono što smo znali o njima, to se večeras i pokazalo".

O uzvratu u Zagrebu.

"Viktoriju čeka pakao u Maksimiru koji će im prirediti navijači na tribinama, a i mi na terenu. Razgovarao sam sad s njima, rekao sam im da ne trebaju biti razočarani, samo glava gore i bit ćemo pravi u uzvratu", ponudio je nadu Bjelica.

"Do 60. minute apsolutno smo kontrolirali protivnika. Kaznili su sve naše greške, to je njihova snaga. Treba u uzvratu to ispraviti i siguran sam da možemo zabiti gol više od njih. Podcijenili smo ih, borim se protiv toga, ali to je kod nas neizlječiva bolest u Hrvatskoj - podcijenjivanje. Nadam se da ćemo mi pobijediti u Zagrebu, iako su oni jaka ekipa."

Bjelici je ovo bio drugi europski poraz na klupi Dinama u 13 utakmica. Prvi je upisao od Young Boysa u play offu Lige prvaka.

Linker
27. travanj 2024 19:23