CR7

Bježi od odgovornosti: 'Španjolska, Njemačka i Nizozemska su favoriti Eura'

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 05. lipanj 2012. 15:37

Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida i portugalske nogometne reprezentacije, ponudio je svoje viđenje nadolazećeg Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

- Španjolska ima velike šanse. Favoriti su još Njemačka, Nizozemska, Italija, da, i Portugal, zašto ne? Ali, Španjolska, Njemačka i Nizozemska su prva tri favorita. Mi ne osjećamo nikakav pritisak. On je na selekcijama koje sam spomenuo, dakle, Španjolcima, Nijemcima i Nizozemcima. Na nama ne. Mi trebamo uživati u Euru, pružiti svoj maksimum i vidjeti kamo će nas to dovesti. Znamo da će nam biti jako teško – veli Ronaldo.

Osvrnuo se na skupinu B, ''skupinu smrti'', u kojoj će suparnici njegovoj selekciji biti Njemačka, Nizozemska i Danska.

- Najteža skupina na Euru. Bit će vrlo teško za nas, ali i za ostale selekcije u skupini. Njemačka je jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Isto vrijedi i za Nizozemsku. To ne znači da mi ne možemo proći, sve je u nogometu moguće. Ne bojimo se naših suparnika, ali ih respektiramo. Nijemci uvijek imaju snažnu i kompaktnu momčad. Nizozemci su također težak suparnik, ali na drugi način. Bit će zanimljivo igrati protiv tako jakih protivnika. Ukoliko izborimo prolaz u četvrtfinale, znamo da nas tamo opet čeka neki težak suparnik. No, bit će nam teško jer imamo najtežu skupinu – veli zvijezda ''kraljevskog kluba''.

- Možete li zamisliti da Njemačka ili Nizozemska ispadnu već u skupini? To bi bilo iznenađenje. No, može se dogoditi. Mi imamo mladu momčad, fantastičnu momčad koju vodi jako dobar izbornik. Stvarno je lijep osjećaj igrati za svoju reprezentaciju. Uživam u tome i radujem se nastupu sa suigračima iz reprezentacije – zaključio je Ronaldo.

Linker
24. rujan 2024 02:33