Tea Cimaš / Cropix
SAD NIJE VRIJEME

Boban priznao: Sanjam trenutak kad ću se aktivno vratiti u hrvatski nogomet!

'Sada bi to bilo samo zbog pozicije ili interesa. To me ne zanima. Interesira me projekt i pomak. Ne može nogomet to sam napraviti, to može samo zajedno s državom'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. prosinac 2010. 12:12

Davor Šuker još jednom je majstorski zabio na revijalnoj utakmici na Kantridi . On i Zvonimir Boban, uz izbornika Slavena Bilića, najveća su inspiracija klincima iz Doma za nezbrinutu djecu. Rado su se s njima slikali, a Šuker je kazao televizijskim ekipama:

- Nadam se da ste ovaj pogodak snimili, moram ga staviti u svoju kolekciju na DVD-u.

Kao sve aktivniji sudionik Šuker je kazao ponešto i o nedavnoj Izbornoj skupštini HNS-a.

- To je ustvari dobro za nogomet, evo, ja sam se baš napalio na toj Skupštini, ona mi je dala neki dodatni motiv. Odmah sam drugi dan bio u Karlovcu a već sam isplanirao i odlazak u Dubrovnik. Idem dati podršku svim malim sredinama jer bez njih, dakle amaterskih klubova, nema ni velikih klubova. Trebamo raspodijeliti kolač na sve moguće strane i biti tamo gdje su i glasači, odakle dolaze ljudi na izbore. Ne treba nitko biti niti za Vlatka Markovića niti za Igora Štimca, ali svi moramo biti za Hrvatski nogometni savez.

Posljednji je stadion napustio Zvonimir Boban, djeca su ga doslovno stisnula u čvrsti zagrljaj.

- Malo jedem, puno trčim, vjerojatno vam se zbog toga čini da sam u ponajboljoj formi među svojom generacijom.

Na kraju i najzanimljivija Bobanova izjava. Na pitanje “Vidite li se u hrvatskom nogometu?” odgovorio je:

- Apsolutno. Ja sanjam trenutak kad ću ući aktivno u hrvatski nogomet. Kad bude za to pravo vrijeme, te da se dogodi na neki pravi način. Sada bih to bilo samo zbog pozicije ili interesa. To me ne zanima. Interesira me projekt i pomak. Ne može nogomet to sam napraviti, to može samo zajedno s državom.

O minuloj Skupštini HNS-a tek je rekao:

- Neću ništa komentirati. Zna se da je šutnja nekad stav.

Linker
16. svibanj 2024 10:52