Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
NA METI BROJNIH KLUBOVA

BORBA ZA OGROMNOG TALENTA Hajduk krade 'hrvatskog Zlatana Ibrahimovića' ljutom rivalu? U igri i vrhunski europski klubovi

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. travanj 2017. 23:05

Franko Kovačević 8. kolovoza puni tek 18 godina, javnosti je potpuno anoniman, a poznaju ga samo oni koji gledaju Rijekinu juniorsku momčad. Međutim, mladi centarfor već je na meti nekoliko talijanskih klubova koje predvodi veliki Milan, premda je najkonkretniji za sada bio - Hajduk. Krešimir Gojun, poljudski šef škole, poznaje Kovačevića još iz dana kada je igrao u Bjelovaru i očito ne dvoji da se u njemu krije golemi potencijal pa mu je Hajduk pripremio poprilično upečatljive uvjete da Rijeku zamijeni Splitom.

Sada je na potezu obitelj mladog igrača koja još uvijek važe. Hajdukov poziv godi, ponuđeni uvjeti još više, ali obitelj ne želi trčati za novcima, nego traži sredinu u kojoj bi se Franko najbolje razvijao. Tu svoj prostor vidi i AC Milan, koji je navodno već pripremio ponudu i samo je treba ‘transferirati’ u Rijeku, premda je jasno da u Serie A mladi igrači teško dolaze do seniorske minutaže.

Naravno da treba vidjeti što će reći Rijeka. Mladi centarfor, koji stilom igre jako podsjeća na Zlatana Ibrahimovića, već je trenirao s prvom momčadi i navodno ga je Kek odmah zamijetio kao odličan potencijal. No, u ambicioznoj Rijeci mladi igrači prolaze slično kao u Italiji - dugo čekaju pravu šansu.

A Kovačević je nestrpljiv...

Linker
27. travanj 2024 06:06