AFP
LIGA PRVAKA

Borussia korak do osmine finala, Ajax srušio Barcelonu, preporod Milana u Škotskoj

Atletico je još ranije osigurao prolaz u osminu finala, kao i prvo mjesto skupine, dok je Porto kiksom protiv Bjeličine Austrije propustio prestići Ruse na drugom mjestu
Piše: ArhivaObjavljeno: 26. studeni 2013. 15:42

Chelsea je porazom osigurao nokaut fazu Lige prvaka kolo prije kraja, a u 5. kolu do povijesnog prvog pogotka stigla je bečka Austria koju vodi Hrvat Nenad Bjelica i još uzela bod u Portu (1-1).

U skupini E Basel je po drugi put svladao londonske ‘plave’, koji nisu imali nijedan udarac na vrata domaćih, a za pobjedu je u 87. minuti pogodio Egipćanin Salah u 87. minuti, iskoristivši pogrešnu procjenu Ivanovića. No, kako su u drugoj utakmici Steaua i Schalke 04 remizirali, čime je rumunski prvak otpao, momčad Joséa Mourinha osigurala je prolaz jer u posljenjem kolu Basel gostuje u Gelsenkirchenu...

Napoliju treba 3-0

U skupini smrti Arsenal je pobijedio Marseille pogocima Jacka Wilsherea u 1. i 65. minuti, asistent za 2-0 Mesut Özil u 38. nije iskoristio 11-erac ( Mandanda obranio), no ‘topnici’ još nisu sigurni za prolaz, iako imaju 12 bodova. Naime, izgube li u posljednjem kolu Wengerovi momci u Napulju s tri pogotka razlike, a Borussia slavi u Marseilleu, o 1. mjestu odlučivat će se na osnovu mini-tablice triju momčadi sa po 12 bodova ukupno, odnosno po šest u međusobnim susretima i presuđivat će gol-razlika.

Napolitanci su remijem u Dortmundu mogli izbaciti Borussiju, no izgubili su 1-3 iako je igrač utakmice bio njihov vratar Pepe Reina. Momčad Jürgena Kloppa povela je iz 11-erca u 10. minuti (Reus) nakon igranja rukom Albiola, u 29. je Callejon pogodio vratnicu, pa se domaći ispromašivali iz mnogobojnih protunapada. Na 2-0 povisio je naon Reusove kontre Jakub Baszczykowski u 60, no pogrešku domaćih na Higuainovo dodavanje kaznio je Insigne u 71. Ipak, nakon još jedne kontre Aubameyang je postavio 3-1.

U skupini H Barcelona je bez devetorice doživjela pvi poraz ove sezone, “Tata je zabludio u Amsterdamu”, 1-2 kod Ajaxa, koji će za prolaz morati pobijediti na San Siru, jer je Milan sa 3-0 protutnjao Glasgowom. Za ‘kopljanike’ su zabili Serero (19) i Hoesen (42), a za goste smanjio Xavi u 49. minuti iz 11-erca kojeg je iznudio Neymar, a Velman za prekršaj u izglednoj situaciji isključen. Barça je tek otad preuzela posjed, ali nije uspjela zabiti. Milan je, pak, pogocima Kake (13, glavom) i Zapate (49), nakon Birsinih kornera, te Balotellija u 60. iz kontre prazio Celtic i ostao drugi.

U skupini G obje su utakmice završile 1-1. Atlético bez Diega Coste poveo je u St. Peterburgu (Adrian 53.), a Alderweireld je prevario svog vratara Courtoisa u 74.

Lindnerovih 12 obrana

U Portu je Austria povela pogotkom Dinamova krvnika Kienasta u 11. minuti, izjednačio je J. Martínez u 48., udarci na vrata bili su 22-3,posjed 63-37%, no dobro organizirani Bjeličini Bečani su sve izdržali, njihov vratar Heinz Lindner imao je 12 obrana. Naš Kaja Rogulj odigrao je 90 minuta, u nadoknadi je požutio, kao i Leovac, a Kardum je bio na klupi.

SKUPINA E

BASEL - CHELSEA 1-0 (Salah 87)

87. minuta - Chelseaju se osvetilo čuvanje rezultata! Schär je preko cijelog terena pronašao Salaha, Ivanović je zaspao, a Ivanović savladao Čecha. Gosti iz Londona u cijeloj utakmici nemaju ni jednog udarca na gol!?



BasChe10Sal by footballdaily2

24. minuta - Peter Čech je ispod grede izvadio udarac Salaha.

BASEL: Sommer, Ivanov, Voser, Schär, Serey Die, Stocker, Frei, Salah, Elneny, Xhaka, Streller

CHELSEA: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Oscar, Mikel, Willian, Eto’o

STEAUA - SCHALKE 0-0

STEAUA: Tătăruşanu, Szukała, Gardoş, Latovlevici, Chipciu, Tănase, Prepeliţă, Neagu, Bourceanu, Popa, Piovaccari

SCHALKE: Fährmann, Höwedes, Santana, Uchida, Fuchs, Meyer, Jones, Aogo, Neustädter, Farfán, Szalai

TABLICA:

1. Chelsea 5 3 0 2 11-3 9

2. Basel 5 2 2 1 5-4 8

3. Schalke 04 5 2 1 2 4-6 7

4. Steaua 5 0 3 2 2-9 3

SKUPINA F

BORUSSIA DORTMUND - NAPOLI 3-1 (Reus 9-11m, Błaszczykowski 60, Aubameyang 78 / Insigne 71)

78. minuta - Greška Napolitanaca u sredini terena, uslijedila je kontra koju je smirenim prebacivanjem vratara okončao Aubameyang .

71. minuta - Napoli se vraća u utakmicu. Higuain je proigrao Insignea, koji je iz teške situacije prebacio Weidenfellera i od stative zatresao mrežu.



All Goals Borussia Dortmund 3-1 Napoli (26-11... by Sport-Today-2014

60. minuta - U Dortmundu se igra praktički bez obrana i negdje je moralo 'puknuti'. Borussija je izvela munjevito kontru, Reus je s lijeve strane prizemnom loptom pronašao Kubu, a Poljak je bez problema nadmudrio Reinu.

29. minuta - Callejon se prošetao po cijeloj desnoj strani i iz blizine pogodio stativu!

9. minuta - Albiol je nakon kornera nespretno igrač rukom u 16-ercu, a Reus je bio siguran izvođač s bijele točke.

BORUSSIA: Weidenfeller, Papastathopoulos, Durm, Kehl, Bender, Reus, Błaszczykowski, Nuri Şahin, Grosskreutz, Lewandowski, Mkhitaryan

NAPOLI: Reina, Maggio, Fernández, Armero, Albiol, Callejón, Dzemaili, Behrami, Higuaín, Mertens, Pandev

ARSENAL - MARSEILLE 2-0 (Wilshere 1, 65)

65. minuta - Sjajna akcija Arsenala, Őzil je proigrao Wilsherea koji je iz blizine pogodio praznu mrežu.

1. minuti - Marseille nije dugo izržao na Emiratesu. Sagna je u priliku izbacio Wilsherea, koji je lažnjakom izbacio gostujuće braniče i krasnim udarcem pogodio suprotni kut Mandande.



آرسنال 2 : 0 مارسيليا by kooralive

ARSENAL: Szczęsny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Rosický, Wilshere, Özil, Ramsey, Flamini, Giroud

MARSEILLE: Mandanda, Abdallah, N'Koulou, Mendes, Morel, Lemina, Romao, Imbula, Gignac, J. Ayew, Khalifa

TABLICA

1. Arsenal 5 4 0 1 8-3 12

2. Borussia Dortmund 5 3 0 2 9-5 9

3. Napoli 5 3 0 2 8-9 9

4. Marseille 5 0 0 5 4-12 0

SKUPINA G

ZENIT - ATLETICO 1-1

U sklopu skupine G Zenit i Atletico Madrid remizirali su u St. Peterburgu 1-1. Do ove utakmice Atletico je imao stopostotan učinak, a i sada su poveli golom Adriana iz kontrapada u 53. minuti.

Malo unutar suparničke polovice Raul Garcia je lijepo proigrao Adriana, a ovaj se kao metak sjurio ka suparničkom kaznenom prostoru i ondje mirno matirao suparničkog vratara.

Konačnih je 1-1, pokazalo se, u 74. minuti postavio Toby Alderweireld. Nakon ubačaja s desne strane pokušao je glavom izbiti loptu, ali joj je promijenio putanju u vlastiti gol. Lopta je u visokom luku pala pod samu gredu Thibauta Courtoisa koji ju nije uspio zaustaviti.



Goal Zenit 1-1 Atlético Madrid (26-11-2013... by Sport-Today-2014

Zenit je ukupno gledano bio ambicioznija i bolja momčad, ali nije uspio doći do željena tri boda. Atletico je još ranije osigurao prolaz u osminu finala, kao i prvo mjesto skupine, dok Porto kasnijom domaćom pobjedom nad Austrijom ima priliku prestići Zenit na drugom mjestu.

PORTO - AUSTRIA BEČ 1-1 (Martinez 48 / Kienast 11)

48. minuta - Porto je rešetao gol Lindnera, ali lopta nije htjela u gol sve do početka drugog dijela. Nakon kornera lopta je kružila oko gol linije, a na kraju je Martinez iz blizine glavom zakucava u mrežu.

11. minuta - Austria je zabila prvi gol u Liga prvaka. Kienast je izveo solo-prodor i prizemnim udarcem s 20 metara iznenadio Heltona.

PORTO: Helton, Danilo, Maicon, Mangala, Alex Sandro, Lucho González, Josué, Licá, Fernando, Defour, Jackson Martínez

AUSTRIA BEČ: Lindner, Rogulj, Ortlechner, Suttner, Koch, Holland, Dilaver, Royer, Hosiner, Murg, Kienast

TABLICA

1. Atletico 5 4 1 0 13-3 13

2. Zenit 5 1 3 1 4-5 6

3. Porto 5 1 2 2 4-5 5

4. Austria Beč 5 0 2 3 1-9 2

SKUPINA H

CELTIC - MILAN 0-3 (Kaka 13, Zapata 49, Balotelli 60)

60. minuta - Montolivo je krasnom dugom loptom proigrao Balotellija, koji je iz blizine savladao Fostera.

49. minuta - Korner je ponovno bio koban za domaće. Nocerino je pucao iz prve nakon ubačaja, a loptu u mrežu iz blizine je skrenuo Zapata.

13. minuta - Valter Birsa je izveo kornera, a Kaka, potpuno sam na tri metra od gola, glavom je samo skrenuo loptu u mrežu. Nevjerojatna pogreška obrane Škota.

CELTIC: Forster, Izaguirre, Ambrose, van Dijk, Mulgrew, Lustig, Commons, Kayal, Samaras, Boerrigter, Forrest

MILAN: Abbiati, Zapata, Abate, Bonera, Birsa, Poli, Montolivo, Emanuelson, De Jong, Kaká, Balotelli

AJAX - BARCELONA 2-1 (Serero 19, Hoesen 42 / Xavi 49-11m)

48. minuta - Domaći igrač Veltman dobio je crveni karton nakon teškog prekršaja nad Neymarom, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač penala bio je Xavi.

42. minuta - Ludnica u Amsterdam Areni, Ajax je udvostručio vodstvo. Prvo je udarac Fischera sa 18 metara obranio Pinto, ali odbijanac je pokupio Hoesen, prevario Puyola i iz blizine zatresao mrežu.



DHoe by fifa16

19. minuta - Van Rhijn je ubacio prizemnu loptu s desne strane, a Serero je natrčao i sa 7-8 metara lagano plasirao loptu u mrežu.

AJAX: Cillessen, Van Rhijn, Moisander, Veltman, Boilesen, Blind, Schöne, Serero, Fischer, Klaassen, Hoesen

BARCELONA: Pinto, Montoya, Piqué, Puyol, Mascherano, Fàbregas, Xavi, Iniesta, Song, Pedro, Neymar

TABLICA :

1. Barcelona 5 3 1 1 10-4 10

2. Milan 5 2 2 1 8-5 8

3. Ajax 5 2 1 2 5-8 7

4. Celtic 5 1 0 4 2-8 3

Linker
22. rujan 2024 09:38