KANDIDAT ZA TRENERA

Bosanski mediji: Osim je prvi kandidat za klupu Dinama, Mamić ga želi već tri godine

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 22. kolovoz 2013. 15:25

Među kandidatima za novog trenera Dinama između ostalih je i trener sarajevskog Željezničara Amar Osim, prenosi Slobodna Bosna. Zdravko Mamić je još 2010. godine spominjao Amara u kontekstu novog trenera Modrih.

Glavni razlog Amarovog distanciranja od klupe Željezničara koje se pravda navodnim odmorom jesu i pregovori s Dinamom. Zdravko Mamić jedva je dočekao kiks Jurčića kako bi mogao dovesti Osima na klupu, tvrdi jedan od sportskih menadžera za SB.

Podsjetimo, Dinamo je sinoć doživio poraz od Austrije Beč (2:0) te se tako bitno udaljio od grupne faze Lige prvaka. Odmah po završetku utakmice, izvršni predsjednik Zdravko Mamić odmah po završetku susreta odlučio je uručiti Jurčiću otkaz, a okupljene novinare u 'plavom salonu' zanimalo je tko će preuzeti klupu Dinama pa su se tako počela spominjati imena Cice Kranjčara, Ćire Blaževića i Tomislava Ivankovića.

Još u studenom 2010. godine, Zadravko Mamić je kazao:.

- Razmišljao sam postaviti Amara Osima za trenera Dinama. Međutim, nismo ga dobro poznavali, ali to ne znači da on neće u budućnosti dobiti šansu na Maksimiru - kazao je nakon dodjele ‘Oskara popularnosti’ Mamić u Sarajevu.

Linker
29. rujan 2024 08:35