Mate Culjak
 Damir Krajac / CROPIX
ČULJO - KRALJ I CAR!

'BOŽE, UZEO SI NAM NAJBOLJEG IGRAČA, TRENERA I PRIJATELJA' Otišao je jedan od najvećih koje je Hrvatska ikad imala! Otišao je dobri duh malog nogometa

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2017. 08:58

Imao je 23 godine kada je sa svojim suigračima iz momčadi Megaton Music ispisao povijest na Kutiji šibica. Nešto novo, nešto u hrvatskom nogometu dotad neviđeno imali su ti momci.

Bio je to početak nove ere malog nogometa, ere u kojoj je on imao jednu od glavnih riječi. Rodom iz Gruda, ali i Zagrepčanin, iz Vrapča, dobri duh hrvatskog malog nogometa. Uvijek nasmiješen, uvijek spreman za pomoć. Mate Čuljak, malonogometni velemajstor, nije izdržao svoj ritam.

U Gvatemali 2000. Hrvatsku je predstavljao na Svjetskom prvenstvu u futsalu. Prvom i jedinom na kojem je Hrvatska ikada nastupila. Jedan od najvećih koje je Hrvatska ikada imala u jednom od svojih najpopularnijih sportova.

Rođen je 4. rujna 1975. godine, 42 godine kasnije otišao je s ovog svijeta. Čuljo, kralj, car, ma njegovi nadimci su nenabrojivi. Srce koje smo obožavali prestalo je kucati. I nije više s nama. Sport koji je najviše volio, sport koji bez njega nije mogao, i neće moći, ostao je bez njega.

Na dan kad je Cvjetno osvojilo Kutiju šibica, momci koje je vodio, momci koje je volio, nisu slavili. Plakali su, jer ih je njihov Čuljo napustio. Trebalo je, valjda, biti tako, trebalo je, jer inače je neobjašnjivo.

Društvene mreže bile su prepune tužnih poruka.

- Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali ne možeš mi uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja. Bože, nije fer, napisao je bivši igrač Zagreba i Hajduka Antonio Franja.

- Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta. U ovim teškim trenucima Nacional želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo - stajalo je na Facebooku Nacionala.

Nedostajat ćeš nam majstore. Zbogom prijatelju!

Linker
19. travanj 2024 20:17