Hrvatski reprezentativci slave gol protiv Češke.
 Julian Finney/Getty Images
STATISTIKA NE LAŽE

BROJKE SU JASNE - HRVATI U SAMOM VRHU EURA Brozović, Modrić, Strinić i Ćorluka u Topu 10

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. lipanj 2016. 22:33

I nakon drugog kola grupne faze Eura, Hrvatska se zadržala pri vrhu u brojnim statističkim kategorijama. Marcelo Brozović, doduše, više nije među najaktivnijim pucačima, ali zato Čačićevi puleni iskaču u drugim kategorijama.


Naša reprezentacija dijeli prvo mjesto s Walesom po broju uklizavanja; u dvije utakmice upisali su ih 39. Najaktivniji je neopravdano osporavani Ivan Strinić, koji je odnio loptu deset puta i od njega je na turniru zasad bolji samo Aaron Ramsey (11). Strinić je u društvu Slovaka Pečovskog i Mađara Gere.
Hrvatska je među najboljima i u zračnim dvobojima. Prema podacima Opte, osvojila je 51 takav duel, osam manje od vodeće Francuske i tri više od Engleske. U Top 10 su zašiveni Ćorluka (12) i neumorni Mandžukić (11), a uvjerljivo najbolji je Kolbeinn Sigthorsson (27).


Od igrača koji su odradili više od 90 minuta, najprecizniji dodavač je Švicarac Admir Mehmedi, čijih je 96,7 posto lopti završilo na željenoj adresi. Slijede ga Sergio Busquets i Mehmet Topal, a hrvatske reprezentativce očekivano predvodi Luka Modrić (87,7 posto). Od reprezentacija je najbolja Španjolska sa 89,4 posto točnih dodavanja, ispred Njemačke i Portugala.


I dok se Brozović zasitio pucanja - nakon šest udaraca protiv Turske, imao je samo jedan pokušaj protiv Češke - vodeći u toj kategoriji ne namjerava stati. Ronaldo uvjeren je da mora završiti sve akcije svoje momčadi i dosad je odapeo prema golu 20 puta, što je više od devet reprezentacija na turniru. Tezu o “one-man” momčadima potvrđuje i drugoplasirani Gareth Bale, no on se po razmetljivosti ne može mjeriti sa suigračem iz Reala.

Velšanin je uputio devet udaraca. Portugal će očito ostati nedodirljiv po broju udaraca (zasad 49), a Hrvatska trenutno dijeli drugo mjesto sa Španjolskom i Francuskom (36). Najagresivnija momčad je Rumunjska, najviše prekršaja (7) napravili su Fellaini, Tosun, Prepelita i Dragović, a Chris Smalling otklonio je najviše opasnosti pred svojim golom. Sa 23 očišćene lopte vodi ispred Šveđanina Granqvista i Poljaka Glika.

Linker
25. travanj 2024 05:54