Kramarić protiv Gnabryja

 DANIEL ROLAND Afp
DAN GOLMANA

Andrej Kramarić dobio novi ugovor, pa imao četiri šanse protiv Bayerna, ali briljirao je Manuel Neuer!

Bavarci su imali čak devet zicera, tragičar je Muller. Borna Sosa opet asistirao u remiju Stuttgarta
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. ožujak 2022. 18:58

Andrej Kramarić i dalje će igrati za Hoffenheim. Uoči dvoboja s Bayernom bundesligaš iz Sinsheima objavio je kako su produljili suradnju s najboljim strijelcem u povijesti kluba, novi ugovor vezat će hrvatskog reprezentativca za Hoffenheim do ljeta 2025. Kramariću je inače stari ugovor istjecao krajem ove sezone i bilo je nagađanja da će promijeniti sredinu. Kramarić je dosad odigrao 185 bundesligaških utakmica i postigao 86 pogodaka za klub iz Sinsheima u prvenstvu.

- Činjenica da tako izvanredan i ambiciozan igrač kao što je Andrej produžuje ugovor koji mu istječe na ljeto pokazuje s jedne strane koliko smo postali važni, a s druge strane koliko se Andrej identificira s klubom - objasnio je sportski direktor Alexander Rose.

Kramarić je taj potpis novog ugovora mogao obilježiti s najmanje dva pogotka, ali na vratima Bayerna opet je Manuel Neuer, koji je s nekoliko sjajnih obrana pokazao da je još uvijek među najboljim čuvarima mreže na svijetu, premda će 27. ovog mjeseca napuniti 36 godina.

Na drugoj strani briljirao je Oliver Baumann, Bayern je stvorio devet zicera, ali su zabili samo jedan pogodak i tako su ostali bez dva boda na gostovanju u Sinsheimu. Počelo je vatrometno, u 5. minuti Kramarić se našao u prvoj prigodi. Na osam metara lažnjakom se oslobodio Pavarda i pucao, no Neuer je sjajno obranio, lopte se dokopao Raum koji vraća hrvatskom reprezentativcu, a njegov drugi pokušaj blokirao je Süle.

Nakon toga i Bayern je krenuo s ofenzivnim akcijama, Gnabry je imao dvije šanse, nakon druge je Vogt umalo zabio u vlastitu mrežu, ali lopta je završila na vratnici. Najveći tragičar utakmice je Thomas Müller, u 15. minuti Baumann mu je fenomelno skinuo zicer, u 27. je pogodio gol, ali je poništen zbog zaleđa. Takav razvoj događaja zbio se i u 42. minuti. Opet mu je poništen gol zbog zaleđa. U međuvremenu obje su momčadi imale prigode, domaći su poveli preko Baumgartnera, a Gnabry je još jednom uzdrmao vratnicu.

Ipak, na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom, Kimmich je iz kornera pogodio glavu Lewandowskog koji je zabio 29. put ove sezone, čak 17 puta u gostima s čime je izjednačio rekord kojeg zajedno drže Jupp Heynckes iz 1972. te Timo Werner otprije tri sezone.

I nastavak je odigran u sličnom ritmu, redale su se prigode na obje strane, Bayernu je još jedan gol poništen zbog zaleđa, Baumann je obranio zicer Saneu, Neuer još jednom Kramariću, Gnabry je još jednom pogodio vratnicu. U 73. minuti izgledalo je da će Müller napokon pogoditi, prevario je i Baumanna, ali se na liniji ukazao Posch koji je u padu leđima uspio odbiti loptu prije linije, na nju su natrčali Lewandowski i Baumann, a vratar domaćina bio je brži i uspio ju je uhvatiti prije linije.

Četvrtu prigodu Kramarić je imao šest minuta kasnije, dobio je idealnu povratnu loptu na desetak metara, ali njegov udarac još jednom je neutralizirao Neuer. Do kraja su Choupo-Moting i Bruun-Larsen imali prigode za svoje momčadi, no ostalo je 1:1, a Kramarić je uz veliki pljesak izašao u sudačkoj nadoknadi. Hoffenheimu je tako prekinut niz nakon četiri pobjede, a u borbi za četvrto mjesto preskočio ga je Freiburg pobijedivši Wolfsburg.

Nova asistencija Sose

Drugu utakmicu u nizu Stuttgart do pozitivnog rezultata stigao je u završnici utakmice. I to u kooperaciji istih igrača, Borne Sose i Saše Kalajdžića. U Berlinu je Union vodio do posljednje minute dvoboja, a onda je Sosa ubacio s distance, a Kalajdžić s desnom nogom donio veliki bod u borbi za ostanak Švaba. Sosi je to bila šesta asistencija ove sezone, ukupno je od 17 dodavanja za gol u Bundesligi, čak osam puta asistirao Kalajdžiću.

image

Borna Sosa

TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

Linker
25. travanj 2024 18:53