UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
BOLJE PRVI U SELU...

Andrej Kramarić sasvim iskreno: Ako su s tim problema imali i Messi i Ronaldo, kako bi tek bilo meni...

Najbolji strijelac Hoffenheima svih vremena zaslužuje otići u veći klub. Ili možda ipak ne!?
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 18. rujan 2022. 14:00

Početna postava Hoffenheima teško je zamisliva bez Andreja Kramarića. Hrvatski reprezentativac u posljednjih šest godina prometnuo se u najvažnijeg igrača bundesligaša, postavši i njegov najbolji strijelac u povijesti.

Često se njegovo ime spominjalo u raznim transferima, no Kramarić je ostao u Sinsheimu, a nedavno je produžio vjernost klubu do ljeta 2025. godine. Objasnio je zašto nije otišao kada je imao ponuda.

- Jedan od razloga je i to što je u prošlosti bilo dovoljno igrača koji su nakon promjene morali naučiti da korak u novi klub i u novu sredinu može biti težak - rekao je napadač.

- Ako su Lionel Messi u Parizu i Cristiano Ronaldo u Manchesteru imali problema s prilagodbom, onda bi takav korak sigurno bio još teži za “manje” igrače poput mene - priznao je Kramarić, koji je u Sinsheim stigao u siječnju 2016. na posudbu iz Leicestera.

Hoffenheim je na ljeto iste godine otkupio njegov ugovor za 11 milijuna eura, a u 226 utakmica postigao je 105 pogodaka uz 49 asistencija. Danas Hoffenheim igra s Freiburgom, borba je to za sam vrh.

- Ovo je zasluga novog trenera Breitenreitera, on nam je usadio veliku dozu samopouzdanja, u svakom trenutku svaki igrač zna što mu je činiti na terenu. Zajedno ćemo se potruditi da to ne promijeni - zaključio je 31-godišnji napadač.

Linker
25. travanj 2024 13:01