DANIEL ROLAND/AFP
Iznenađenje kola

Andrej Kramarić zabio dva gola velikom Bayernu, Hoffenheim prekinuo strašan niz europskog prvaka!

Nogometaši Hoffenheima pobijedili su kod kuće Bayern sa 4:1 i tako kreirali senzaciju 2. kola Bundeslige
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 27. rujan 2020. 14:58

Show Andreja Kramarića i nova dva pogotka za pobjedu koja odjekuje nogometnim svijetom. Hoffenheim je porazio (4-1) i nadigrao rekordera Bayerna, prekinuo mu niz od 23 utakmice u svim natjecanjima. S hrvatskim reprezentativcem u naslovnoj ulozi.

Andrej Kramarić uzeo si je 77-minutni odmor, "prepustio" Erminu Bičakčiću i Mu'nasu Dabburu da prekinu njegovu seriju uzastopnih pogodaka, a onda "blitzkrieg" akciju Hoffenheima pretvorio u pogodak za 3-1.

Baumann je ispucao loptu, Kaderabek ju glavom proslijedio prema naprijed, Bebou iz prve ubacio u srce 16-erca u kojem ju je Kramarić primirio pa zakucao u Neuerovu mrežu. Četiri igrača, pet dodira, tri sekunde.

U sudačkoj nadoknadi realizirao je jedanaesterac. Srušen je Bebou, ali kontranapd je uslijedila nakon što je na sredini terena Kramarić je po tko zna koji put "ringišpilirao" pored gostujućih stopera, a sudac pustio prednost nakon što je naš igrač srušen.



Imao je hrvatski reprezentativac i u prvom poluvremenu dvije dobre prilike. Oba puta su njegovi driblinzi izbacivali suparnike iz igre, oba puta je Neuer obranio. No, u drugoj situaciji jedva je izvukao loptu, prstima ju skrenuo u gredu. I to bi bio sjajan pogodak. I u 88. minuti je išao sam na Neuera, ali je ovaj put prebacio vrata.

Prvi pogodak na utakmici postigao je stoper BiH Bičakčić. Nakon izvedenog udarca u kutu bio je najviši u skoku, a na drugoj stativi je loptu u vlastitu mrežu, "za svaki slučaj" zakucao Kanađanin Davies. Flick je odlučio na klupi ostaviti Lewandowskog i Goretzku i, rezultatski, nastradao.

Osam minuta kasnije i hrvatski reprezentativac je sudjelovao u postizanju pogotka. S centra je sam kretao prema golu kada mu je sa strane "naletio" Pavard i odbio loptu u "for" Mu'nasu Dabburu. Izraelac je u kaznenom prostoru prekrasno prebacio istrčalog Neuera. Pogodak za prste polizati.

Bayern je smanjio na 2-1 u akciji u kojoj se, čini se, teže ozlijedio Bičakčić. Sane ga je toliko izvrtio da se Bičakčić sam ozlijedio. Fizičkog kontakta nije bilo, držali su "međusobni razmak" kao po Capakovim uputama, no domaćini su pobjesnili. Sudac nije prekidao igru dok je Bičakčić ležao u boli, a Bayern odradio nekoliko dodavanja koji su rezultirali sjajnim pogotkom Kimmicha.

Ljutnja je još nekoliko minuta stanovala među domaćin igračima pa je Kramarić zaradio žuti karton nakon što je nabio loptu kada se ponovila ovakva situacija. Lewandowski i Goretzka ušli su u 57. minuti, ali Bayernovu sudbinu nisu promijenili.


HOFFENHEIM - BAYERN 4:1 (Bičakčić 16', Dabbur 24', Kramarić 77', 90+1' / Kimmich 36')

Hoffenheim: Baumann; Bičakčić, Vogt, Posch; Kaderabek, Samassekou, Geiger, Akpoguma; Dabbur, Kramarić, Baumgartner

Bayern: Neuer; Davies, Alaba, Boateng, Pavard; Tolisso, Kimmich, Müller; Sane, Zirkzee, Gnabry


90+4' - Završena je utakmica. Hoffenheim je pobijedio Bayern 4:1 i prekinuo njihov niz od 23 uzastopne pobjede.

90+1' - GOL! Jedanaesterac za Hoffenheim. Kramarić je siguran izvođač i svojim drugim golom donosi pobjedu Hoffenheimu.

89' - Kramarić je opet aktivan pred golom Bayerna. Sada je njegov udarac prohujao preko prečke.

88' - Propuštena prilika za Bayern. Pucao je sada Coman, ali loše i Baumann s lakoćom brani.

84' - Kramarić je sada imao još jednu priliku za gol. Pratio je u šesnaestercu centaršut, pucao, ali je u posljednji tren njegov udarac blokiran.

77' - GOL! Hoffenheim je zabio i treći gol, strijelac je Kramarić. Primio je loptu iskosa s desne strane na rubu peterca i lijepim udarcem desnicom savladao Neuera. Ukoliko Hoffenheim pobijedi, prekinut će niz Bavaraca od 23 uzastopne pobjede.

73' - Bayern dominira u posjedu lopte (70%) i napada, ali Hoffenheim opasno prijeti iz kontranapada. Flick je sada pokušao unijeti dodatnu živost zamijenivši Leroya Sanea s Kingsleyjem Comanom.

57' - Bayernov trener Hansi Flick nije imao izbora i posegnuo je za najjačim oružjem. U 57. minuti u igru je ubacio Lewandowskog, a potom i Goretzku. Travnjaku su napustili Zirkzee i Pavard.

51' - Hoffenheim je sada imao čisti zicer za povećanje vodstva na 3:1. Dabbur, strijelav drugog gola. promašio je unutar peterca i pucao pokraj desne stative.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+4' - Završeno je prvo poluvrijeme.

45+3' - Kramarić je požutio u posljednjim sekundama prvog dijela.

45+2' - Sjajna prilika Kramarića. Hrvatski napadač je nakon slaloma kroz suparničku obranu opalio iz blizine, a Neuer je njegov udarac skrenuo u prečku. Velika obrana sjajnog vratara Bayerna.

36' - GOL! Sjajan gol Kimmicha koji je odapeo dalekometno i preciznim udarcem malo izvan kaznenog udarca zabio od stative.

33' - Dvije akcije Kramarića u dvije minute. Prošao je Hrvat u solo-akciji sve do golmana, te pucao u donji desni kut, ali je Manuel Neuer obranio njegov šut. U sljedećem napadu je njegov šut s vrha kaznenog prostora blokiran.

24' - GOL! Thomas Muller je tražio prekršaj, ali umjesto toga novi gol za domaćine! Munas Dabbur sjajno je predriblao dvojicu u šesanestercu za visokih 2:0!

16' -- GOL! Ermin Bičakčić najviši je bio u skoku i lijepo je zabio nakon ubačaja iz kornera! Sjajno je legao uz desnu vratnicu! Kakav šok za favorita

1. min - Počela je utakmice!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Linker
17. travanj 2024 02:28