Kolbert-press/jan Brueggemann/imago Sportfotodienst/profimedia
KIŠA GOLOVA

Augsburg gubio 2:0 pa utrpao pet komada i sve preokrenuo, Beljo susret pratio s klupe

Ranije je Koln pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 3:1 ostvarivši prvu pobjedu sezone
Piše: HinaObjavljeno: 22. listopad 2023. 19:49

Nogometaši Augsburga prekinuli su niz od dva uzastopna poraza nakon što su na gostovanju pobijedili Heidenheim sa čak 5:2 u susretu osmog kola njemačkog nogometnog prvenstva.

Domaćin je poveo 2:0, međutim Augsburg je odgovorio s pet golova u nizu za uvjerljivo slavlje.

Tim Kleindienst je u 17. minuti doveo domaćine u vodstvo, a samo minutu kasnije Jan-Niklas Beste je povećao prednost Heidenheima. Međutim, Augsburg je do kraja poluvremena s tri gola u nizu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Philip Tietz (29), Mads Pedersen (40) i Ermedin Demirović (42). U drugom dijelu Augsburg je zabio još dva gola, Felix Uduokhai je u 64. povećao na 4:2, a konačnih 5:2 postavio je Elvis Rexhbecaj u 88. minuti iz kaznenog udarca. Spomenimo i tri asistencije Fredrika Jensena. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo nije nastupio za goste.

Augsburg je ovom pobjedom skočio na deseto mjesto.

U ranije odigranom nedjeljnom susretu Koln je pobijedio Borussiju Moenchengladbach sa 3:1 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Nakon što je u prvih sedam kola osvojio samo jedan bod, Koln je izborio i prvu pobjedu porazivši na svom travnjaku Borussiju M‘gladbach sa 3:1.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Floriana Kainza iz kaznenog udarca nakon što je Kouadio Kone igrao rukom. Gosti su uspjeli izjednačiti u 63. minuti golom Nice Elvedija. Međutim, Kone je u 72. minuti zaradio crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje.

Tri minute kasnije Koln je dobio još jedan kazneni udarac, nakon što je vratar Moritz Nicolas zakasnio s reakcijom napravivši prekršaj. Kainz je pucao pogodivši vratnicu, no jedanaesterac se ponovio jer Nicolas nije bio na crt. Kainz u drugom pokušaju nije pogriješio. Konačnih 3:1 postavio je Luca Waldschmidt u sudačkoj nadoknadi.

Koln je napustio začelje i sada drži 16. mjesto sa četiri boda, dva više od Mainza na začelju. Borussija je na 12. poziciji sa šest bodova.

Na vrhu je Bayer Leverkusen sa 22 boda, Stuttgart ima bod manje, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po 20 bodova.

Linker
27. travanj 2024 13:50