Harry Kane nije na prodaju, ističu u Tottenhamu

 JUNG YEON-JE Afp
TEŠKA MISIJA ZA NIJEMCE

Bavarski div želi Harryja Kanea, ali Conte im je jasno odgovorio: ‘Nismo bez veze dovodili zvučna pojačanja‘

Engleski mediji pišu da će Bayern morati ponuditi minimalno 150 milijuna funti
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. srpanj 2022. 21:58

Najbolji engleski napadač Harry Kane na meti je Bayerna. Njemacki velikan i službeno je potvrdio da želi u svoje redove dovesti kapetana reprezentacije Engleske, no poprilično je pitanje koliko su realne nade Bavaraca da Kane ovog ljeta London zamjeni njemačkom prijestolnicom.

Harry Kane je prošlog ljeta bio na korak od odlaska u Manchester City, no niti 100 milijuna funti nije bilo dovoljno da legitimni nasljednik najboljeg strijelca u povijesti Premier lige Alana Shearera stigne na Etihad. Od spomenutog Shearera Engleska nije imala boljeg napadača, jedino je Wayne Rooney s Kaneom mogao stati u istu rečenicu uz jednu ključnu razliku Rooney se u dresu Manchester Uniteda za vrijeme igračke karijere naosvajao trofeja, dok je Kane uz 28 godina u životnom kalendaru osvojio gomilu pojedinačnih nagrada, ali na klupskom planu i dalje stoji jedna velika nula.

Nakon što je čelni čovjek Tottenhama Daniel Levy stopirao odlazak najvrijednijeg igračkog eksponata u plavi dio Manchestera, Kaneu je prema očekivanjima trebalo vremena da pronađe očekivanu formu, no menadžer Tottenhama Antonio Conte jako je dobro znao da mu samo Kane u najboljoj formi uz Sona može osigurati plasman u Ligu prvaka u sljedećoj sezoni, što se u konačnici i dogodilo.

Upravo je nastup Tottenhama u najelitnijem europskom klupskom natjecanju uz Contea na klupi londonskog kluba realno i najveći problem Bayerna da već do kraja ljetnog prijelaznog roka realizira spektakularni transfer. Talijanski stručnjak doveo je u Tottenham nekoliko vrhunskih pojačanja u liku Richarlisona i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića i na papiru je teško povjerovati da bi se u trenutku kada ga mnogi vide kao pritajnog kandidate u borbi za naslov prvaka Tottenham odlučio na profdaju najboljeg igrača, no uvijek pa i kod Kanea postoji ponuda koja se ne može odbiti. Uostalom ako Barcelona može dovesti primjerice Lewandowskog i Raphinhu nakon što svaki dan "kuka" kako je na rubu bankrota, onda i bavarska družina ima potpuno i legitimno pravo na nadu da Kanea dovede u svoje radove.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi i kako će se stvari razvijati, ali Harry Kane je apsolutna svjetska klasa i igrač kojeg ćemo svakako pokušati privoliti za dolazak u Bayern, a vrijeme će pokazati koliko ćemo u tome imati uspjeha, no Kane je naš "san" kada su pitanju transferi", istaknuo nekadašnji je legendarni vratar Bayerna Oliver Kahn.

Kaneu važeči ugovor s Tottenhamom istiće za dvije godine, a engleski mediji špekuliraju da će Bayern morati ponuditi minimalno 150 milijuna funti, da Levy uopće razmisli o prodaji Kanea. I dok Bavarci kreću za mnoge u nemoguću misiju barem kada je bliža budućnost u pitanju menadžer Tottenhama Antonio Conte nema dileme u čijem će dresu Harry Kane igrati sljedeće sezone.

"Nismo planski dovodili zvučna pojačanja da bi pred početak sezona prodali najboljeg igrača. Harry Kane je za mene jedan od najboljih svjetskih napadača i igrač oko kojeg gradimo momčad, jako dobro zna da u nogometu nema pravila, ali kada realno sagledamo trenutno stanje stvari da Kane napusti Tottenham izgledi su vrlo mali i zaista bi se moralo raditi o izvanserijskoj ponudi. Želim da se suparnici u novoj sezoni u pozitivnom smislu boje moje momčadi, a to će biti moguće samo s Kneom u sastavu", istaknuo je Conte.

Za Bayernove planove po pitanju Kanea ključna bi mogla biti nova sezona. Ukoliko Tottenham opet ne osvoji trofej i ne plasira se u Ligu prvaka Kane će s gotovo 30 godina na leđima ući u zadnju godinu ugovora s Tottenhamom uz opasnost da Londončani za Kanea u konačnici dobije puno manje novac ili ostanu bez ičega ukoliko engleski majstor ugovor odradi do kraja. S obzirom da je Levy poznat kao prilično tvrd pregovarač teško je povjerovati da bi Kanea pustio da ode bez odštete, pa su i akcije Bayerna naizgled puno veće za iduće ljeto. Ipak do 31 - og kolovoza sve su opcije otvorene pa tako i ona da na adresu Tottenhama stigne ponuda iz Munchena koju niti Levy neće moći odbiti, iako se takav scenariji nešto više od mjesec dana prije kraja ljetnog prijelaznog roka ne čini previše izglednim...

Bez obzira na zanimanje Bayerna Harry Kane željno očekuje početak nove sezone u dresu Tottenhama

"Odavno nismo imali na papiru ovako kvalitetnu momčad uz vrhunskog menadžera u liku Antonia Contea. Sjajna je spoznaja da je Tottenham ovog ljeta uspio dovesti igrača kakav je primjerice Richarlison. Poznajemo se nekoliko dana a imam osječaj kao da sam susreo dugogodišnjeg prijatelja. Jasno je da je konkurencija moćna, ali imam osjećaj da u novoj sezoni možemo ostvariti nešto posebno. Moje ambicije vezane su trenutno samo uz Tottenham", istaknuo je Harry Kane, dok mediji bliski londonskom klubu najavljuju da će Kaneu uskoro biti ponuđen novi ugovor. (kg)

Linker
03. svibanj 2024 01:08