PAU BARRENA Afp
BAYERN MISLI OZBILJNO

Bavarski div želi spojiti dvije nizozemske zvijezde. Ponavlja li se "Operacija Coutinho"?

Uspije li Bayern u svojem naumu, to bi moglo pokrenuti još neke velike transfere
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 18:16

Bayern München pojavio se kao nova sredina za Frenkieja de Jonga. Njemački klub želi Barçinog veznjaka i ponavljanje "Operacije Coutinho". Podsjećamo, Bayern je tada od Barcelone uzeo Brazilca na plaćenu posudbu s opcijom otkupa na kraju sezone. Nijemci su platili 8,5 milijuna za Coutinhovu posudbu, ali ga ipak nisu htjeli otkupiti na kraju sezone. Barça bi - pristane li na takav dogovor - uštedjela De Jongovu plaću koja iznosi 21 milijun eura bruto, te zaradila oko 10-tak milijuna eura na ime posudbe. Što bi joj omogućilo da odmah registrira Koundéa, ali i dovede dva željena beka.

De Jong je imao na stolu ponude od Manchester Uniteda i Chelseaja, ali cijelo vrijeme je ponavljao svoju želju da ostane u Barçi. Međutim, već se ranije provlačilo da bi Bayern prihvatio, posebno od dana kad su Bavarci potpisali njegovog prijatelja i bivšeg suigrača iz Ajaxa De Ligta.

U slučaju De Jongova transfera u njemačkog prvaka, Barça bi ponovno pokušala potpisati Bernarda Silvu, igrača kojeg Xavi jako želi u veznom redu. Problem je što ga je City procijenio na oko 100 milijuna eura, iako Portugalac ima obećanje Pepa Guardiole da će ga pustiti ako stigne dobra ponuda.

Unatoč činjenici da je u petak ozvaničen potpis Casemira iz Real Madrida za fiksnih 72 milijuna eura plus 13 bonusa, trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag i vlasnici kluba donijeli su odluku o novoj ofenzivi za Nizozemca, što bi Barcelona odmah prihvatila jer bi tada mogla dovesti Barnarda Silvu. No, De Jong tamo ne želi.

Je li Bayern ono što želi? I odgovara li Barceloni posudba?

Linker
20. travanj 2024 00:35