THOMAS KIENZLE Afp
BUNDESLIGA

Bayer Leverkusen gostujućim trijumfom preuzeo vrh, minhenski Bayern zabio pet golova, Lewandowski tri

Bayer je nakon tri kola sa sedam bodova preuzeo vrh ljestvice jer ima bolju gol razliku od Bayerna
Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 20:50

Minhenski Bayern se priključio Bayer Leverkusenu na vrhu ljestvice nakon što je u subotu u utakmici trećeg kola njemačkog prvenstva kod kuće s visokih 5-0 svladao Herthu iz Berlina.

Tri je gola za Bayern zabio Robert Lewandowski ('35, '70, '84), a po jedan su dodali Thomas Müller ('6) i Jamal Musiala ('49). Bayern ima sedam bodova, no Bayer je prvi zbog bolje gol razlike. Hertha je zadnja na ljestvici bez bodova.

Bayer Leverkusen, koji je uvjerljivo s 4-1 svladao Augsburg, i Freiburg, koji je slavio protiv Stuttgarta sa 3-2 u subotu u trećem kolu njemačkog prvenstva, privremeno su bili preuzeli vrh ljestvice.

Bayer je poveo vrlo rano autogolovima Iaga (4) i Floriana Niederlechnera (14), a drugom poluvremenu su golove zabili Patrik Schick (74) i Florian Wirtz (81). Niederlechner je bio i jedini strijelac za Augsburg u 30. minuti

Bayer je tako nakon tri kola sa sedam bodova preuzeo vrh ljestvic, a Freiburg, koji je u utakmici protiv Stuttgarta vodio 3-0 nakon manje od pola sata igre, sada je treći.

U Stuttgartu je dva pogotka postigao Jeong Woo Yeong, a jedan Lucas Höler. Konstantinos Mavropanos i Hamadi Al Gadioui smanjili su zaostatak u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena. U drugom poluvremenu nije bilo golova.

Novaci u ligi, Greuther Fürth i Bochum, izgubili su 0-3 i 1-2 u Mainzu i Kölnu. Eintracht Frankfurt i Arminia Bielefeld odigrali su 1-1.

Linker
26. travanj 2024 12:39