Thomas Müller ostaje u Bayernu do 2024.

 CHRISTOF STACHE Afp
POTPISAO DO 2024.

Bayern je zbog legende kluba probio magičnu granicu za plaće, samo Lewandowski zarađuje više!

Ovakav ugovor u Bayernu ima samo Robert Lewandowski, a Bavarci su odbijali sve ostale zahtjeve.
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2022. 21:02

Saga je jučer završila - Thomas Müller je potpisao novi ugovor s Bayernom po kojem će 32-godišnji nogometaš u bavarskom klubu biti do ljeta 2024. godine. Tako će Müller najvjerojatnije ući u klub onih nogometaša koji su u svojoj karijeri igrali samo za jedan klub. Naime, Müller je u Bayern došao s 11 godina i to mu je jedini klub za kojeg je igrao u seniorskoj karijeri.

Iako je jasno kako je Müller želio ostati u Bayernu, odnosno da su u klubu željeli da on ostane, pregovori su svejedno trajali dosta dugo. Problem je bila plaća, ali i duljina ugovora. Na kraju je pronađen kompromis koji je očito zadovoljio obje strane.

Müller je tražio ugovor do 2025. godine, a na kraju je pristao na godinu dana manju obvezu. No, s druge strane Bayern je pristao na nešto što su inače u povijesti napravili smo jednom.

Bavarci su postavili granicu od 20 milijuna eura godišnje koliki je maksimum kojeg neki nogometaš može dobiti od njih. Riječ je o bruto iznosu na koji se plaća porez od 45%, a njemački velikan je tvrd u pregovorima koji traže veći iznos, a kojeg mogu dobiti u PSG-u, Realu, Barceloni i engleskim klubovima. Iznimku je Bayern do sada napravio samo u slučaju Roberta Lewandowskog koji ima plaću od 23 milijuna eura, a dobro obaviješteni Bild tvrdi da mu se sada priključio i Müller.

Njemački list nije donio točan iznos kojeg će Müller dobivati godišnje, ali je jasno da je probio Bayernovu granicu. On je do sada zarađivao tek nešto manje od 20 milijuna eura, a sada je dobio fiksno povećanje od 1,5 milijuna eura godišnje te još određene bonuse s kojima bi mogao sustići Lewandowskog. Očigledno je Müller tražio da se probije ta granica kako bi klub pokazao da cijeni sve što je on napravio za Bayern u dosadašnjem dijelu karijere, a Bavarci će sada imati problem s ostalim igračima koji će tražiti nove ugovore.

Naime, Bild očekuje da će Manuel Neuer, kojem ugovor istječe sjedećeg ljeta, također tražiti da probije granicu od 20 milijuna eura. Zbog takvog zahtjeva David Alaba je otišao iz Bayerna, a Bavarci su bili i u pregovorima s Joshuom Kimmichem, Leonom Goretzkim i Kingsleyjem Comanom. Svi su oni tražili da probiju 'magičnu' granicu, ali se Bayern nije dao. Sada je, kod slučaja Müller, ipak morao popustiti. Hoće li popustiti i kod novog ugovora za Lewandowskog ostaje tek za vidjeti. Poljak, naime, traži 30 milijuna eura godišnje...

Linker
19. travanj 2024 03:49