Rasprava Thomas Muellera i Leroya Sanea

 CHRISTOF STACHE Afp
KRAH PRVAKA

Bayern nokautiran u bavarskom derbiju, ovako nešto mu se nije dogodilo više od 20 godina! Zabio Jakić

Bod je pokušao spasiti - Neuer! Sjajno je pucao u 95., ali suparnički vratar je majstorski obranio
Piše: SN, HinaObjavljeno: 17. rujan 2022. 18:08

Bayern je definitivno u krizi, barem u Bundesligi! Momčad iz Münchena nije slavila četvrti put u nizu. Nakon tri vezana remija protiv Mönchengladbacha (1:1), Union Berlina (1:1) i Stuttgarta (2:2), najtrofejniji njemački klub okliznuo se i u velikom bavarskom derbiju, na gostovanju u Augsburgu 1:0. I to se ekipi koju s klupe predvodi Nagelsmann nije dogodilo čak 21 godinu!

Prosto je nevjerojatno kako su mreže koje čuvaju Gikiewicz i Neuer ostale netaknute u prvom poluvremenu. Augsburg je dobru igru okrunio golom u 59. minutu, Sane je loše procijenio let lopte, ona je pogodila Iaga, te se odbila do Berishe, a ovaj je takav poklon iskoristio i svladao Neuera.

Najbolju šansu do kraja meča imao je Sane, izašao je sam ispred golmana domaćina, šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je golman Augsburga to obranio. U zadnjim trenucima susreta Neuer je kod kornera otišao u napad, sjajno je šutirao glavom, ali je Gikiewicz to sjajno obranio!

Eintracht Frankfurt je u gostima pobijedio Stuttgart 3-1 golovima Sebastiana Rodea u šestoj, Daichija Kamade u 55. i hrvatskog veznjaka Kristijana Jakića u 88. minuti. Thiago Thomas bio je strijelac za Stuttgart u 79. minuti. Za domaćine je Borna Sosa igrao do 76. minute, a Jakić cijelu utakmicu za goste. Eintracht je šesti s 11 bodova, a Stuttgart je na 16. poziciji s pet bodova.

image

Kristijan Jakić

ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Youssoufa Moukoko je snažnim udarcem glavom u 79. minuti donio Borussiji Dortmund pobjedu od 1-0 u Ruhrskom derbiju nad Schalkeom i odveo domaćine na na vrh Bundeslige. Bilo je i loših vijesti za domaćine, jer je njihov kapetan Marco Reus odveden s terena s ozbiljnom ozljedom gležnja.

Njemački reprezentativac, koji je ovog mjeseca pozvan za utakmice Lige nacija protiv Mađarske i Engleske, nastradao je u 32. minuti. Reus nema sreće jer se uoči Svjetskog prvenstva 2014. ozlijedio u posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Brazil, a propustio je i EURO 2016. zbog ozljede.

Bayer i Werder remizirali su u Leverkusenu 1:1. Leverkusen je poveo golom Karema Demirbaja u 57. minuti, a srpski internacionalac Miloš Veljković zabio je za Werder u 82. minuti.

Borussia Mönchengladbach je kod kuće slavila protiv Leipziga s 3-0. Leipzig ove sezone pokazuje vrlo loše igre, u Mönchengladbachu je doživio treći poraz, a s dva remija i dvije pobjede trenutno zauzima 12. mjesto Bundeslige.

Za Borussiju su zabili Jonas Hofmann (11, 35) i Alžirac Ramy Bensebaini (53), dok je za Leipzig cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Linker
26. travanj 2024 16:16