Ryan Gravenberch je i službeno novi igrač Bayerna

 ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
POTPISAO NA PET GODINA

Bayern osigurao potpis ‘jednog od najvećih europskih talenata‘: ‘Došao sam osvojiti mnogo trofeja‘

Mladi 20-godišnji Ryan Gravenberch je novi igrač njemačkog prvaka Bayerna
Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2022. 19:52

Mladi 20-godišnji nogometni reprezentativac Ryan Gravenberch u ponedjeljak je potpisao petogodišnji ugovor s njemačkim prvakom Bayernom, objavio je bavarski klub.

Gravenberch u Muenchen dolazi nakon osvojenog naslova prvaka Nizozemske s Ajaxom u čiju je nogometnu akademiju stigao još kao osmogodišnjak. Za seniorsku momčad je debitirao sa 16 godina te u četiri sezone ukupno skupio 103 nastupa u kojima je postigao 12 pogodaka.

S Ajaxom je osvojio tri naslova prvaka i dvaput slavio u nizozemskom Kupu.

"Kad me Bayern pozvao, nisam trebao dvaput razmisliti. Dolazim u Muenchen kako bih osvojio mnogo trofeja, a u Bayernu su navikli na osvajanje naslova. U ovom klubu je sve moguće, uključujući i trijumf u Ligi prvaka", izjavio je Gravenberch u službenom priopćenju.

"Izabrao je Bayern, jer se ovdje može razvijati na najvišoj razini. Igrači njegove kvalitete važni su za Bayernovu budućnost", rekao je glavni klupski operativac Oliver Kahn.

"On je jedan od najvećih europskih talenata, ima odličnu tehniku, pronalazi rješenja na malom prostoru, vrlo je dinamičan i prijetnja za gol. Volimo igrače s takvim mentalitetom. Uvjereni smo da ćemo s njim ostvariti još mnogo uspjeha", poručio je član Upravnog odbora Bayerna zadužen za sportska pitanja Hasan Salihamidžić.

Gravenberch je s nizozemskom U-17 reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka, a od prošlogodišnjeg debija za seniorsku reprezentaciju skupio je 10 nastupa uz jedan postignuti pogodak.

Linker
18. travanj 2024 13:37