SIMON DAVIES Dppi Via Afp
VELIKI IZAZOV

Bayern predstavio novog trenera: Nakon niza odbijenica uglednih imena, evo što je presudilo

Trenersku karijeru započeo je u Anderlechtu, a Burnley napušta nakon dvije sezone
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 18:13

Kako je i najavljeno, Bayern München imenovao je Vincenta Kompanyja novim glavnim trenerom.

38-godišnji Belgijac zamijenit će Thomasa Tuchela koji je raskinuo ugovor na kraju sezone, a Bayern je dogovorio naknadu od oko 12 milijuna eura za dosadašnjeg trenera Burnleyja.

Kompany dolazi unatoč tome što je s Burnleyjem ispao iz Premiershipa, međutim presudilo je to - ako je vjerovati Sky Sportsu - što bivši kapetan Manchester Cityja ima iskustvo igranja u Bundesligi i tečno govori njemački.

image
OLI SCARFF Afp

Bayern je doveo Kompanyja nakon niza odbijenica u potrazi za Tuchelovim nasljednikom. Bavarcima su se redom ‘zahvalili‘ glavni trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso, njemački trener Julian Nagelsmann i izbornik Austrije Ralf Rangnick.

Kompany je trenersku karijeru započeo u Anderlechtu, a Burnley napušta nakon dvije sezone među kojima je doveo klub i do naslova prvaka Championshipa 2023. godine.

U priopćenju Burnleyja stoji:

"Možemo potvrditi da je nogometni klub Burnley postigao dogovor s Bayernom. Iako smo u početku bili uvjereni da ćemo zadržati našeg menadžera, situacija je bila takva da smo morali popustiti. Razumijemo privlačnost i prestiž kluba kao što je Bayern München te poštujemo Vincentovu ambiciju. Njemu želimo samo najbolje i htjeli bismo izraziti našu zahvalnost za njegovu predanost svakoga dana kada je bio dio ovog nogometnog kluba. Naš prioritet ostaje stabilnost i uspjeh Burnley FC-a i nastavit ćemo poduzimati potrebne korake kako bismo osigurali da se naša ambicija ostvari - naš povratak u Premiership. Već smo počeli potragu za novim menadžerom i objavit ćemo njegovo ime u dogledno vrijeme."

Linker
29. svibanj 2024 18:21