Robert Lewandowski zabio je 30. gol u sezoni
 GETTY IMAGES
ČUDESNI BAVARCI

Bayern srušio rekord i nastavlja jurišati prema naslovu, a posebno je sretan Lewandowski koji ne staje

Njemački gigant nastavio je pohod prema novoj bundesligaškoj tituli uvjerljivom pobjedom u Leverkusenu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 06. lipanj 2020. 18:01

U Bayernu su bili svjesni da im sljedeće dvije utakmice, posljednja kod Bayera, te sljedeće subote protiv Borussije M., znače potvrdu osme titule u nizu. I tako su i pristupili jučerašnjem ogledu u Leverkusenu, Hansi Flick izveo je identičnu postavu koja je prije 10-ak dana slavila u Dortmundu i tako stavila jednu ruku na tanjur namijenjenom prvaku. Nakon jučerašnje pobjede kod Apotekara nogometaši Bayerna već mogu pripremati pjenušac za novi naslov, 30. u povijesti.

Jedan od dva poraza na klupi Bayerna Hansi Flick doživio je protiv Bayera, na Allianz Areni bilo je 2:1 za goste. Povezali su tako Apotekari dvije pobjede nad Bayernom, a tražili su i treću što do sada nikada nisu napravili. Krenuli su dobro, premda lišeni usluga najboljeg igrača Kaia Havertza koji je lakše ozlijeđen, pa trener Bosz nije htio riskirati sa 21-godišnjim ofenzivcem. Havertz je utakmicu pratio s tribina, a premda je nosio zaštitnu masku na licu mu se moglo iščitati zadovoljstvo nakon što su domaći poveli pogotkom Alarija. Zbilo se to već u 10. minuti. Pogodak je isprva bio poništen zbog zaleđa, međutim, snimka je demantirala pomoćnog suca i domaći su proslavili vodstvo.

Izgledali su puno bolje do 25. minute, istina nedostajalo je prigoda pred Neuerom, ali kontrolirali su loptu i posjed, a onda su prvi put izgubili koncentraciju. Diaby je pogriješio u predaji, Goretzka je odmah poslao dubinsku loptu prema Comanu, koji je pobjegao svima i mirno poentirao za izjednačenje. Nakon toga, pa do kraja poluvremena, gosti su krenuli žustrije i dodatno pritiskali prema Hradeckom, u samoj završnici poluvremena presing se dva puta isplatio, prvo je Goretzka zabio s ruba šesnaesterca, a potom je Gnabry u kontri prebacio finskog vratara za visokih 3:1.

U nastavak su domaći ušli s trostrukom promjenom, opet su bili bolji prvih 15-ak minuta, ali nedostajalo je prigoda. Sve nade u neki povoljniji rezultat ugasio je Robert Lewandowski. Poljak je svoj 30. pogodak sezone zabio glavom na dodavanje Thomasa Müllera, koji je s jučerašnje dvije asistencije stigao do 20 u prvenstvu. Samo jednu manje od rekorda koji drži Kevin de Bruyne dok je nosio dres Wolfsburga. Ivan Perišić ušao je 67. minuti umjesto Comana. Domaći su uspjeli zabiti još jedan pogodak, 17-godišnji Wirtz postigao je svoj prvijenac. Jedina negativna stvar jučerašnje pobjede su peti žuti kartoni za Lewandowskog i Müllera, pa će ovaj dvojac propustiti ogled protiv Borussije M.

image
Bayern je nezaustavljiv ove sezone
GETTY IMAGES

Kada smo već kod žutih kartona, jučer se Klaus Gjasula iz Paderborna upisao u knjigu rekorda Bundeslige. Albanskom reprezentativcu je sudac Aytekin pokazao već 16. žuti karton ove sezone, tako se 30-godišnjak izjednačio s rekorderom Tomasom Hajtom, koji je u dresu Werdera prije 21 godinu također zaradio 16 opomena. Inače, Paderborn je šokirao RB Leipzig odigravši 1:1, pobjedom bi Bikovi bili vrlo blizu potvrde nastupa u Ligi prvaka, ali nisu uspjeli jer su od 43. minute igrali s igračem manje zbog isključenja Upamencana. Dani Olmo je igrao do 65. minute.

Inače, prije utakmice izvršni direktor RB Leipziga neposredno je potvrdio da će Werner sljedeće sezone igrati u Chelseaju.

- Do sada ni igrač ni spomenuti klub nisu aktivirali izlaznu klauzulu, niti je bilo kontakta, ne želimo se baviti dnevnim medijskim špekulacijama - započeo je Mintlaff, no onda u nastavku i potvrdio da tu ima nešto više nego nagađanja.

- Werner nas je prije nekoliko tjedana obavijestio da radi na transferu, za nas je bilo najvažnije da je prošlog ljeta potpisao novi ugovor s nama. Ne želimo da nam igrači odlaze besplatno - zaključio je direktor Bikova.

Andrej Kramarić jučer je odigrao prvu utakmicu nakon povratka Bundeslige, ušao je u 71. minuti na gostovanju kod Fortune u dvoboju koji je započeo burno. Domaći su poveli u 5. minuti, potom su od 9. imali igrača više, no ubrzo je Hoffenheim izjednačio, da bi u 18. minuti VAR poništio novo vodstvo domaćih. U nastavku utakmice gosti su ipak prekod Zubera došli do vodstva, ali na koncu je utakmica završila 2:2, a nijedna momčad nije sretna tim ishodom. Kramarić je dobio i žuti karton.

Linker
28. travanj 2024 09:36