ROB CARR Afp
TVRDI KICKER

Bayern traži klub za dragulja hrvatskog nogometa, ali u cijeloj priči izgleda postoji jedan uvjet

Ovakvim raspletom situacije oko mladog Vatrenog jamačno će biti zadovoljni i u HNS-u
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 14:40

Thomas Müller, Jamal Musiala, Sadio Mané, Leroy Sané, Serge Gnabry, Kingsley Coman, Eric Maxim Choupo-Moting, Paul Wanner i Gabriel Vidović, igrači su koje trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann trenutačno ima na dispoziciji za napadački segment momčadi. Njemački Kicker procjenjuje kako u Bayernovom rosteru postoji puno više igračkih želja nego što Nagelsmann ima taktičkih mogućnosti sve ih (is)koristiti.

U situaciji kada trener mora paziti na „zadovoljenje ega“ igrača-senatora u Bayernovoj svlačionici, u najtežem položaju glede minutaže u nastupajućoj sezoni mogao bi se zateći najmlađi u konkurenciji – Gabriel Vidović.

image
SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp

Prema Kickeru, u Bayernu na Vidovića ozbiljno računaju, pa će 18-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, rođenog u Augsburgu, najvjerojatnije proslijediti – na posudbu. Međutim kako ističu „izvori bliski minhenskom klubu“ Vidović bi aktualnu sezonu trebao „odraditi“ isključivo u nekom od klubova Bundeslige. Vidović se smatra iznimnim talentom na poziciji ofenzivnog veznog igrača (ili drugog napadača), pa bi bilo deplasirano da sezonu potrati na razini Regionalne lige.

Ovakvim raspletom situacije jamačno će biti zadovoljni i u HNS-u, jer i izbornici hrvatskih selekcija U19 (Josip Šimunić) i U21 (Igor Bišćan) na Vidovića ozbiljno računaju...

Linker
26. travanj 2024 07:48