Slavlje Bayern Munichena

 CHRISTOF STACHE Afp
NIŠTA OD SENZACIJE

Bayern u derbiju kola pregazio Union Berlin i preuzeo sami vrh Bundeslige, Stanišić igrao od prve minute

Branitelj naslova Bundeslige pobijedio je trećeplasirani Union Berlin i preskočio Borussiu na vrhu
Piše: HinaObjavljeno: 26. veljača 2023. 19:41

Aktualni njemački prvak nije dopustio iznenađenje i uvjerljivom predstavom porazio je Union Berlin sa 3:0.

Pritisak na bavarskog velikana bio je velik. Borussija Dortmund je u subotu upisala pobjedu preuzevši vrh ljestvice, a Bayern je očekivao derbi protiv najugodnijeg iznenađenja sezone. Međutim, momčad Juliana Nagelsmanna gotovo rutinski je stigla do tri boda.

Bayern je zabio tri gola, imao je 65 posto posjeda lopte, te uputio 19 udraca prema suparničkim vratima naspram četiri gostujućeg sastava. Pritom je domaćin uputio 10 udaraca u okvir gola Federika Ronnowa, a Union samo jedan prema Yannu Sommeru.

Bayern je sve obavio u prvom poluvremenu. Eric Choupo-Moting je u 31. minuti zabio za 1:0, Kingsley Coman je u 40. minuti zabio za 2:0, a u posljednjim trenucima prvog dijela Jamal Musiala je pogodio za 3:0. U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova.

Za Bayern je Josip Stanišić igrao do 78. minute, dok Josip Juranović nije nastupio za berlinski sastav.

U prvom nedjeljnom susretu Freiburg i Bayer Leverkusen su odigrali 1:1.

Domaćin je poveo u 29. minuti golom Vincenza Grifa, a bio je to već 12. gol talijanskog veznjaka ove sezone. Izjednačio je Sardar Azmoun u 68. minuti.

Na ljestvici vodi Bayern sa 46 bodova, koliko ima i Borussija Dortmund, no Bavarci imaju bolju razliku pogodaka. Union Berlin je treći sa 43 boda, dok je RB Leipzig četvrti sa 42 boda.

Linker
19. travanj 2024 20:25