Pongračić i Lacroix slave gol Wolfsburga
 TOBIAS SCHWARZ Afp
UZBUDLJIVO U NJEMAČKOJ

Bayern zabio pet komada, veliki preokret Leipziga, Pongračić dobio crveni, Brekalo ima ozljedu glave...

Lewandowski već ima 28 golova i vodi na ljestvici strijelaca s devet golova više od André Silve
Piše: HinaObjavljeno: 27. veljača 2021. 18:16

Nogometaši Bayerna slavili su u 23. kolu Bundeslige u Muenchenu protiv Koelna s 5-1 i povećali vodstvo na tablici. Bavarci su prekinuli niz od dvije bundesligaške utakmice bez pobjede - poraz od Eintrachta i remi s Arminijom, te opet imaju pet bodova više od Leipziga.

Obranu Koelna je otvorio Choupo-Moting (18), a potom nastavili Lewandowski (33, 65) i Gnabry (82, 86), dok je počasni pogodak za goste dao Shkiri (49). Lewandowski već ima 28 golova ove sezone i vodi na ljestvici strijelaca s devet golova više od André Silve (Eintracht Frankfurt).

Borussia Dortmund je kod kuće svladala Arminiju golovima Dahouda (48), Sancha (58pen) i Reiniera (81). Klub iz Dortmunda je peti na tablici i za dva boda je pretekao Bayer, koji ima utakmicu manje.

Stuttgart je s visokih 5-1 nadigrao "fenjaraša" Schalke, a asistenciju za prvi i treći gol domaćina upisao je Borna Sosa. Wolfsburg je došao do treće pozicije domaćom pobjedom nad Herthom od 2-0. Marin Pongračić je na ovoj utakmici dobio crveni karton u sudačkoj nadoknadi, dok je Josip Brekalo izvan sastava zbog ozljede glave.

Nogometaši RB Leipziga svladali su u derbiju Bundeslige Borussiju M'gladbach s 3-2 iako su gubili s 0-2. Hofmann (6pen) i Thuram (19) su doveli goste u vodstvo, da bi Leipzig u drugom dijelu preokrenuo. Nkunku (57), Poulsen (66) na asistenciju Danija Olma i Sørloth (90+3) donijeli su domaćinima pobjedu s kojom su opet na samo dva boda razlike u odnosu na vodeći Bayern.

Linker
19. travanj 2024 17:03