CHRISTOF STACHE Afp
NEPROMIŠLJEN POTEZ

Bayernova legenda otkrila zašto je zapravo smijenjen Nagelsmann: ‘To nije smio napraviti...‘

Thomas Tuchel krenuo je u mandat na klupi važnom pobjedom protiv Borussije Dortmund 4:2
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. travanj 2023. 17:45

Skijanje je vraški opasan sport. Možete pasti i slomiti nogu, recimo. Može vas zatrpati lavina. Na zasniježenim padinama vas može napasti i medvjed, nije isključeno. A možete dobiti i nogu na poslu. Cipelu. Pedalu. Otkaz, ako vam nije jasno. I to s dužnosti nogometnog trenera.

Kakve to veze ima jedno s drugim. Pa, priupitajte Juliana Nagelsmanna i Uli Hoenessa. Prvonavedeni je trener, pardon bivši trener Bayerna. Drugospomenuti je legenda i počasni predsjednik Bayerna. Dakle, Nagelsmann je vodio Bayern u porazu od Bayer Leverkusena (2:1). Onda je nakon toga otišao miran, mrtav-hladan na... skijanje. Apsolutno neodgovorno ponašanje trenera Bayerna nakon poraza od Bayera i u trenucima dok je Bayernova uprava "gutala" Bayerove aspirine. Kad su ih progutali, odlučili su sažvakati i ispljunuti Nagelsmanna. Nesmotreni Julian je tek valjda odvozio drugi "lauf", a u Münchenu su mu poručili - "Ne trebaš nam više. Idi postavljaj staze za Svjetski kup, kombinaciju". Dobro, ovo potonje smo izmislili, budući da nemamo toliko dobre odnose s upravom Bayerna da bi znali što pričaju. Nekako nam je bliži Schalke 04.

U svakom slučaju, Nagelsmann je dobio otkaz i sada se može skijati do mile volje. Navodno je na glečerima sada predivno. Aha, Uli Hoeness i kakve on ima veze? Pa, od počasnog predsjednika Bayerna je i poteklo cijelo obrazloženje otkaza. Bayernov je veteran pogledao novu tekmu svojeg kluba u kojem su svladali Borussiju Dortmund (4:2 s novopostavljenim trenerom Thomasom Tuchelom) i nakon utakmice malo porazgovarao s novinarima.

- Komplimenti momčadi, jako su dobro odigrali, iako... Volio bi da je malo čišći rezultat bio - rekao je 71-godišnji Hoeness. Dakle, nije loše 4:2, ali 6:2 bi Ulija učinilo još sretnijim. Glede otkaza treneru, Uli ima teoriju...

- Julian Nagelsmann nije trebao ići na skijanje nakon poraza u Leverkusenu. Da je ostao u Münchenu, ljudi iz Uprave bi sjeli s njim i razgovarali, u ponedjeljak ili utorak. I tko zna što bi se tada dogodilo? Prilično sam siguran da šefovi nisu znali da će otići na skijanje, jer glavni trener ne mora pitati za odmor. Osim toga, to i nije bio trenutak za odmor za sportskog stajališta. Većina igrača predvođena Thomasom Müllerom je ostala u gradu - rekao je za Kicker, Uli Hoeness.

Pouka nogometnim trenerima - nakon poraza ne idite na skijanje, niti na more. Nema "lumpanja" i uživanja. Zaključajte se u sobi i jecajte tiho, ali ipak dovoljno glasno da vas čuje netko iz Uprave, pa će pomisliti da vam je stvarno jako stalo i da vam oko srca zebe.

Linker
15. svibanj 2024 23:55