HASAN BRATIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Hasan Bratic/Sipa Press/Profimedia
PALE OŠTRE KRITIKE

Bayernove zvijezde na udaru! Izgubili od autsajdera, pa otputovali na Ibizu - slaviti: ‘To je neprihvatljivo!‘

Nogometaši Bayerna proteklog su vikenda poraženi na gostovanju kod Mainza s 3:1
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2022. 16:22

Bila je to za njemačkog velikana rezultatski nevažna utakmica, budući su već osigurali novi naslov njemačkog prvaka, a nakon poraza uslijedio je još jedan neočekivan potez.

Naime, dobar dio igrača je nakon poraza odmah otputovao na Ibizu. Legendi kluba Lotharu Matthäusu takav potez nije dobro sjeo, kao ni bivšem treneru Felixu Magathu, ali sportski direktor Hasan Salihamidžić branio je takav potez okarakteriziravši gao kao 'team building'.

Sport Bild piše kako su put na Ibizu propustila svega četvorica igrača, Thomas Müller, Kingsley Coman, Dayot Upamecano i Bouna Sarr.

image
DANIEL ROLAND Afp

"To je totalno neprihvatljivo, posebice nakon jedne takve utakmice. Da su pobijedili Mainz, rekao bih neka ostanu tri dana. Da sam ja Julian Nagelsmann, poduzeo bih strože mjere. Dane odmora nakon takve utakmice treba ukinuti", rekao je Matthäus.

Magath, koji je trenirao Bayern između 2004. i 2007. godine, dijeli takvo mišljenje.

"Ne znam kako neka momčad može reći: 'Za nas je sezona završena, završili smo ju tri vikenda ranije. To ne ide na čast Bundesligi. Čitam o putu na Ibizu. Što mogu reći? Engleske momčadi to već rade neko vrijeme, a ja tako nešto ne bih nikad dozvolio. Proslava naslova je razumljiva u jednom navratu, ali ne tri uzastopna tjedna", komentirao je Magath.

Salihamidžić je pak branio takav potez.

"Prošlog tjedna igrači su nas informirali da bi zajednički željeli provesti par dana na Ibizi. Prihvatili smo to kao mjeru zbližavanja unutar momčadi", rekao je Salihamidžić.

Bayern je naslov matematički osigurao 3 kola prije kraja sa 75 bodova na kontu nakon 32 utakmice, 12 više od prvog pratitelja Borussije Dortmund.

Linker
19. travanj 2024 15:54