Kolbert-press/christian Kolbert/imago Sportfotodienst/profimedia
INTERVJU ZA SN

Beljo golovima drži svoj klub na životu. Sve više se spominje Dalićev poziv, ali on ima drugu želju

Pogodak hrvatskog napadača donio je Augsburgu prekid negativnog rezultatskog niza
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. svibanj 2023. 11:47

Lopta mu je u 53. minuti savršeno sjela na volej, kojeg je neobranjivo realizirao s desetak metara. Naslov u izvještaju s utakmice na klupskim stranicama Augsburga glasio je: “Hvala Beljo”. Jer pogodak mladog hrvatskog napadača za pobjedu protiv Union Berlina (1:0) u 31. prvenstvenom kolu imao je veću težinu od samo tri boda. Naime, taj gol mogao bi se pokazati presudnim za bundesligaški ostanak Augsburga.

Svima u klubu je pao kamen sa srca, jer trijumf protiv Juranovićeva Union Berlina, koji je u igri za plasman u Ligu prvaka, bio je prvi nakon sedam prvenstvenih utakmica bez pobjede, nakon čega se Augsburg opet udaljio na solidnu bodovnu prednost u odnosu na najugroženije momčadi njemačke Bundeslige.

- Odlično se osjećam, nismo dosta dugo pobijedili, a momčadi iza nas su počele dobivati i stvorio se pritisak. Situacija je postala ozbiljna i znali smo kako moramo dobiti ovu utakmicu, bili smo svi nabrijani - kazao nam je Augsburgov junak dana.

Nije nam bilo svejedno

Sada se opet lakše diše u tom klubu, tri kola prije kraja prednost Augsburga u odnosu na mjesto koje vodi u niži rang je šest bodova. Pritom su porazi Stuttgarta i Bochuma također išli u korist Beljinoj momčadi.

- Nije nam bilo svejedno, prije utakmice održavali su se sastanci, bilo je malo napeto posljednjih nekoliko tjedana, ali vjerujem kako će se atmosfera sada malo opustiti - kaže hrvatski napadač.

Šest bodova prednosti u odnosu na konkurente za ostanak u elitnom njemačkom društvu Augsburg stavlja u jako dobar položaj tri kola prije kraja sezone, iako još ništa nije gotovo. U igri je još devet bodova, a čak sedam klubova u opasnoj je zoni. Do kraja sezone Beljinoj momčadi slijedi gostovanje u Bochumu, kod jednog od rivala za bundesligaški status, potom im na noge dolazi dortmundska Borussija, koja je još uvijek u igri za šampionsku titulu, a u posljednjem prvenstvenom kolu idu u goste rasterećenom Mönchengladbachu.

image

Beljo na utakmici protiv Union Berlina

CHRISTOF STACHE/Afp

Tribine su dobile novog ljubimca. Beljo je pogodak proslavio pred nešto više od 30.000 navijača koji će, zahvaljujući njegovu golu, i iduće sezone vrlo izvjesno gledati bundesligaški nogomet. Kicker je upravo tu činjenicu istaknuo u naslovu svoga teksta.

- Sve naše utakmice su skoro rasprodane. Stvarno je užitak igrati pred toliko ljudi, navijaju cijelu utakmicu. Atmosfera je vrhunska, osjećaš se kao nogometaš... - prenosi Beljo impresije.

Na dobrom putu

A imao je hrvatski napadač i ovog puta podršku obitelji s tribina. Ispalo je idealno, jer su Osijek i München povezani redovnim letovima dva puta tjedno, a od glavnog grada Bavarske do Augsburga još je sat vremena vožnje.

Gol Union Berlinu Belji je bio treći bundesligaški ovog proljeća, drugi u posljednje tri utakmice. Komotno se može reći kako je vrijeme prilagodbe na novi klub i ligu iza njega. Prije dva tjedna navijači su ga izabrali igračem utakmice nakon remija protiv Stuttgarta, i nakon utakmice protiv Union Berlina neće imati previše dvojbi u redovnoj anketi na klupskim stranicama. U ožujku se našao u užem krugu lige, među trojicom, u izboru za najboljeg novog igrača mjeseca.

- Nekako mi je već normalno igrati utakmice u Bundesligi, još nisam na top razini, ali igram iz utakmice u utakmicu, trener mi daje puno šansi i to mi daje dodatno samopouzdanje, pogotovo kada zabiješ gol za pobjedu. Na dobrom sam putu i dobro se osjećam - ističe Beljo.

Sve bliže je dan kada će izbornik Vatrenih Zlatko Dalić obznaniti listu igrača koje će povesti za završni turnir Lige nacija koji slijedi u lipnju. U prošloj reprezentativnoj akciji, na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, Dion Drena Beljo prvi puta se našao na širem popisu nacionalne vrste.

- Ne razmišljam puno o tome. Naravno da bi mi bilo drago da budem barem na širem popisu, ali na ljeto se igra U-21 Europsko prvenstvo, s njima sam prošao čitav kvalifikacijski ciklus, možda je bolje da pomognem mladoj reprezentaciji na Euru - istaknuo je Beljo.

Linker
19. travanj 2024 02:45