CHRISTOF STACHE Afp
PEH ZA PEHOM

Beskrajne nedaće Thomasa Tuchela: Zvijezda već zakazala let za München, nesretni obrat upropastio veliki posao

Dobio je Harryja Kanea, ali Bayernu je hitno potrebno rješenje na još jednoj poziciji
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 20:02

Otužna atmosfera vlada Bavarskom. Sposobnosti Thomasa Tuchela ponovno su dovedena u pitanje nakon što je Dani Olmo hat-trickom pokorio München u Superkupu Njemačke i Leipzigovu sezonu u startu okarakterizirao trofejnom.

Traži se ‘vatrogasno‘ rješenje

Vodećim tamošnjim medijima nije dugo trebalo da provuku Tuchelovo ime kroz komentare negativne kritike, a trenera Bayerna ubrzo su zahvatili i novi problemi. Sezona je pred vratima, Bavarci u petak otvaraju Bundesligu na gostovanju kod Werdera, a Tuchel još uvijek ne zna tko će mu čuvati mrežu.

Manuel Neuer bit će izvan pogona još najmanje dva mjeseca, Yann Sommer preselio je u milanski Inter u transferu vrijednom nešto manje od sedam milijuna eura, stoga pouzdani vratar u redovima Bayerna - ne postoji. Tu su tek Sven Ulreich i Tom Hülsmann, 19-godišnjak angažiran iz omladinskog pogona prošle sezone.

image

Yan Sommer ovog je ljeta napustio Bayern

MASATOSHI OKAUCHI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Masatoshi Okauchi/shutterstock Editorial/profimedia

Imao je Bayern jasno rješenje - Kepa Arrizabalaga bio je debelim markerom podcrtan na listi želja, ali Španjolac se odlučio okrenuti Madridu i potpisati jednogodišnju posudbu za Real kao privremena zamjena ozlijeđenom Thibautu Courtoisu. Tamošnji mediji pišu da Bayern tu nije stao s potragom budući da što prije mora pronaći "vatrogasno" rješenje, a drugo traženo ime bio je Geronimo Rulli. U tom slučaju, Bavarce je zahvatio novi peh i djeluje kao da Tuchelovim nedaćama nema kraja.

Novi peh

Naime, insajder Gaston Edul tvrdi da je Bayern već sve dogovorio s vratarom Ajaxa, Rulli je već zakazao putovanje za München da bi finalizirao posao. No, 31-godišnjak je u međuvremenu iščašio rame u pobjedi Ajaxa nad Heraclesom u prvom kolu Eredivisije, a sada su stigle informacije da će barem tri mjeseca provesti zvan travnjaka. Iako su medicinski pregledi već bili zakazani i trebalo je tek staviti potpis na ugovor, transfer je u konačnici propao.

Što dalje? Bayern u svakom slučaju mora angažirati novog vratara, vodeći njemački mediji pišu da je Yassine Bounou primarna opcija. Marokanac je odradio sjajan posao na Svjetskom prvenstvu u Kataru i neizostavni je vratar Seville. Španjolski klub navodno traži 20 milijuna eura, a rukovoditelji bavarske momčadi nisu sigurni isplati li se takav izdatak, pogotovo nakon što su iskeširali 100 milijuna eura (uz 20 bonusa) Tottenhamu za Harryja Kanea.

image

Ozljeda Geronima Rullija

OLAF KRAAK Afp

U tom pogledu, Tuchelova se želja ostvarila - Kane je provjereni egzekutor, jedan od najboljih. No, čini se da je engleski centarfor rijetka svijetla točka na Alianzu uoči početka nove sezone.

Linker
01. svibanj 2024 02:50