Vitalii Kliuiev/alamy/alamy/profimedia
ČUDO OD DJETETA

BiH u deliriju zbog svog ‘Yamala‘: Jedan od najvećih talenata zemlje trenira u senzaciji godine

Redovito nastupa za mlađe uzraste reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali još nije debitirao za seniorsku reprezentaciju
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 23:20

Šesnaestogodišnji talentirani bosanskohercegovački nogometaš Kerim Alajbegović pridružen je treninzima prve momčadi Bayer Leverkusena. Trener njemačkog prvaka, Xabi Alonso, odlučio je mladom nogometašu pružiti priliku da trenira s prvom momčadi tijekom priprema za novu sezonu, s mogućnošću da izbori mjesto u ekipi.

Alajbegović je prepoznat kao jedan od najvećih talenata u bosanskohercegovačkom nogometu, a neki ga već nazivaju "bosanskim Lamine Yamalom". Prošle je sezone u kadetskoj Bundesligi postigao 15 golova u 33 utakmice, igrajući na poziciji "desetke" te krilnog napadača.

Redovito nastupa za mlađe uzraste reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali još nije debitirao za seniorsku reprezentaciju. Ove je sezone pred njim gotovo sigurno posudba u neki klub gdje će dobiti minute u seniorskom nogometu. Alajbegović je krenuo u Kölnu prije nego što ga je prije dvije sezone Bayer Leverkusen doveo u svoje redove.

Linker
21. kolovoz 2024 23:49