Niko Kovač
 REUTERS/Ralph Orlowski
NE SLIJEŽE SE PRAŠINA

BIJES NAKON VELIKOG TRANSFERA NIKE KOVAČA 'Izjave Fredija Bobića su sramotne!' Nijemci najavili prvi potez Hrvata, u Bayern stiže slavni Vatreni!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2018. 14:19

Niko Kovač i dalje je jedna od glavnih tema u njemačkim sportskim okvirima.

U petak je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije imenovan novim trenerom minhenskog sastava, a iz Eitrachta, Kovačevog aktualnog kluba odapeli su otrovne strelice prema Bayernu zbog tajminga i trenutka objave spomenute vijesti. Naime, ista je došla u trenutku dok se Eintracht bori za Ligu prvaka, a sportski direktor Eitrachta Fredi Bobić bio je posebice kritičan i poručio je Bavarcima da nemaju nimalo poštovanja.

U Bayernu nisu ostali dužni.

"Izjave Fredija Bobića su sramotne. Mi smo iskoristili rupu koja je postojala u Kovačevom ugovoru (o mogućnosti prijevremenog odlaska uz odštetu od 2.2 milijuna eura, op.a.). Ali mi smo ih odlučili upozoriti čim prije. Sada imaju više vremena da pronađu drugog trenera", bijesnio je Bayernov predsjednik Uli Hoeness.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je također bio jasan.

"Informacija u medije nije procurila iz Bayerna. Mi nismo imali interesa u tome da informacija procuri u javnost. Mislim da se Bayern ponio vrlo korektno, a da Eitracht sada ima više vremena da pronađe novog trenera", poručio je Salihamdžić.

U međuvremenu se njemački mediji bave raznim špekulacijama kako će Bayern izgledati pod vodstvom Nike Kovača. Većina njemačkih portala slaže se da bi hrvatski trener mogao igrati u formaciji koju preferira u Eintracht (3-1-4-2), a da u početnom sastavu vjerojatno neće biti mjesta za veterane Robbena i Riberyja. Dakako, riječ je o pretpostavkama i nagađanjima, a u tu sferu spada i potencijalni dolazak Ivana Rakitića iz Barcelone.

Mundo Deportivo izvještava da je Bayern navodno spreman ponuditi čak 80 milijuna eura za hrvatskog veznjaka. S obzirom da Bayern već ima sjajne veznjake u vidu Tolissa, Rudyja, Alcantare, Jamesa Rodrigueza, Goertke, Vidala, Kovač bi tada uistinu bio na slatkim mukama.

Linker
23. travanj 2024 20:02