OSNAPIX/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Osnapix/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKE PROMJENE U BAYERNU

Bild tvrdi: Problematična zvijezda zatražila odlazak nakon 23 godine, druga legenda se vraća!

Bavarski gigant moga bi doživjeti velike kadrovske promjene ovog ljeta
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 21:15

S Allianz Arene stiže velika vijest - kapetan Manuel Neuer se vratio treninzima. Neuer je prije šest mjeseci imao nesreću na skijanju u kojoj je slomio nogu i od onda ga nije bilo na terenu. Golman Bayerna je odradio lakši trening i počeo put povratka na teren.

Puno toga se promijenilo otkako je Neuer zadnji puta branio za Bayern. Julian Nagelsmann je dobio otkaz, a stigao je Thomas Tuchel koji ne skriva da Neuera vidi kao jedinicu u idućoj sezoni. Na Neuerovo mjesto je uskočio Yann Sommer koji je stigao iz Borussie Monchengladbach, ali nije uvjerio Tuchela da je dovoljno dobro rješenje za klub.

Tako bi Sommer i Alexander Nubel, golman na posudbi iz Monaca, mogli obojica napustiti klub kad Neuer postane dovoljno fit da preuzme svoje mjesto od Sommera.

image
HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp

No to, nagađa Bild, neće biti jedini odlasci iz kluba.

Prema pisanju njemačkog dnevnika, na izlaznim vratima je i legendarni Thomas Müller koji ozbiljno razmišlja o napuštanju kluba u kojem je proveo cijelu karijeru (od 2000. godine). Mediji su ga zadnjih godina često isticali i u ne baš pozitivnom kontekstu. Spominjali su da je kao senator bio među onima koji su predvodili pobunu protiv Nike Kovača i unijeli nemir u svlačionicu.

Bez obzira na to, Müller je jedan od najboljih u povijesti njemačkog diva za kojeg je u 663 utakmice zabio 234 gola i upisao 255 asistencija. Ove je sezone u 37 utakmica zabio sedam golova i upisao 11 asistencija. Nijemci pišu kako Müller ne planira još u mirovinu i da će igrati barem još iduću sezonu.

S 33 godine želi igrati u klubu u kojem će imati veliku minutažu i boriti se za trofej, a Nijemci pišu kako nije isključeno ni da karijeru nastavi u Bundesligi u kojoj je zapravo jedini klub koji, uz Bayern, odgovara tom opisu Borussia Dortmund. Tako nas na ljeto možda čeka senzacionalni transfer.

Linker
30. travanj 2024 16:11